Zöldüljön meg az otthonunk! Készítsünk saját magunk, öko tisztítószereket - Duguláselhárítás Pécs

Zöldüljön meg az otthonunk! Készítsünk saját magunk, öko tisztítószereket

Szerencsére egyre több ember próbál jobban odafigyelni a környezettudatosságra, és nagyon jó, ha ez folyamatosan jelen van az életünkben. Ennek több ága is lehet, melyeknek segítségével mi magunk is tehetünk azért, hogy Földünket kevésbé szennyezzük bizonyos káros dolgokkal.

Szerencsére egyre több ember próbál jobban odafigyelni a környezettudatosságra, és nagyon jó, ha ez folyamatosan jelen van az életünkben. Ennek több ága is lehet, melyeknek segítségével mi magunk is tehetünk azért, hogy Földünket kevésbé szennyezzük bizonyos káros dolgokkal.

Az egyik olyan pontja a környezettudatos életmódnak az, ha elkerüljük azokat a durva vegyszereket, melyeket eddig háztartásunk tisztítására, és fertőtlenítésére rendszeresen alkalmaztunk. Ezek ugyanis nem csak környezetünkre, hanem gyermekink, a saját magunk, és háziállataink egészségére is veszélyes lehet.

Készítsük el saját tisztítószereinket!

Bár a durva vegyszerek lehet, hogy hatékonyak, de rendkívül károsak, és drágák is. Sokkal olcsóbban, környezetkímélőbb módon tudjuk előadni ezeknek az alternatíváit, természetes anyagokkal. A szódabikarbóna az egyik legismertebb, és legtöbbet használt dolog, amit a háztartás bármely területén be tudjuk vetni. Kevés vízzel összekeverve sűrű, szemcsés pasztát kaphatunk, mely tökéletes lehet súrolásra, így ki tudjuk iktatni a különböző márkájú, drága, és káros súrolószereket a háztartásunkból.

Kiváló szagtalanításra, legyen szó egy bűzölgő lefolyóról, kanapéról, padlószőnyegről, vagy hűtőről. Ha pedig a szódabikarbónát összekeverjük sütőporral, és beleszórjuk a lefolyóba, majd öntünk rá egy kevés forró vizet, akkor búcsút mondhatunk a makacs dugulásnak. A keveréket hagyjuk fél órát állni a lefolyóban, így az ott lerakódott szennyeződéseket hatékonyan le tudja oldani. A lefolyótisztítás, és duguláselhárítás területein bevethetjük még az ecet, és a szódabikarbóna együttes erejét is.

Az ecet és a citromlé jó választás lehet a fürdőszoba tisztítása során, hiszen mindkét szer hatékonyan küzd meg a makacs vízkővel. Ha egy flakonba fele-fele arányba töltünk mindkét folyadékból, akkor szembenézhetünk a makacsabb foltokkal is. Ennél a házi tisztítószernél azonban legyünk körültekintőek, hiszen az oldat savas állagú lesz, tehát csak olyan anyagon használjuk, mely marásálló.

Mosásra a folyékony mosószerek helyett használhatunk mosódiót, mosószódát, vagy különböző mosószappanokat is. Ha pedig a fehér ruhákat, melyek már beszürkültek, szeretnénk újra hófehérré varázsolni, megint csak a csodás szódabikarbónához kell nyúlnunk. A teafaolaj szinte bármelyik üzletben megvásárolható, fertőtlenítő hatása miatt pedig alkalmazhatjuk felmosáskor, WC tisztításkor, de akár a mosógép adagolójába is csepegtethetünk pár cseppet belőle, hogy a ruhákat ne csak tisztára mossuk, hanem fertőtlenítsük is.