Vajon miket tilos a lefolyóba dobni? - Duguláselhárítás Pécs

Vajon miket tilos a lefolyóba dobni?

Sajnos az ember bele se gondol abba, hogy milyen sok káros dolog kerülhet háztartásunkból a lefolyóba, mely akár komoly duguláshoz is vezethet.

Sajnos az ember bele se gondol abba, hogy milyen sok káros dolog kerülhet háztartásunkból a lefolyóba, mely akár komoly duguláshoz is vezethet.

Ha erre megpróbálunk jobban odafigyelni, akkor azzal akár pénzt is spórolhatunk, hiszen megtakaríthatjuk a duguláselhárítás összegét. Fontos tudni azt is, hogy nem csak dugulás alakulhat ki attól, hogy káros dolgok kerülnek a lefolyóba, hanem komoly problémákat tud előidézni ez a szennyvízcsatornában, illetve a vízhálózatban egyaránt.

Dolgok, melyek soha nem kerülhetnek a lefolyóba!

A legtöbben három dolgot szoktak emlegetni, melyeket soha, semmilyen körülmények között nem szabad a lefolyóba juttatni. Az első ilyen dolog az olajok, illetve a zsírok. Nem is gondolnánk, hogy ezek mennyi gondot tudnak előidézni, pedig a zsiradékok képesek rátapadni a lefolyócső belső felére, így alakul ki a makacs dugulás is.

Nagy általánosságban elmondható az, hogy azokat a dolgokat, melyeket mi magunk is nehezen tudunk megrágni, megemészteni, soha nem szabad a lefolyóba dobni. Bár sokak szerint a tojás néhány néphiedelem szerint tökéletes lehet lefolyótisztításra, válójában lehetséges, hogy többet ártunk vele, mint amennyi hasznát vesszük. Emellett a kávézacc is inkább bajt okoz, minthogy segít a duguláselhárításban, pedig sokan a mai napig ezeket a praktikákat használják lefolyótisztítás céljából.

Ezek mellett még vigyáznunk kell a tésztákkal, és a rizzsel, hiszen ezek a vízben megdagadnak, ragacsosság válnak, így könnyen odatapadnak a lefolyó belsejébe, és egy kis idő múlva szép dugulást képesek okozni. Sokak szerint a különböző gyümölcsök magvai is komoly gondot okozhat a csatornarendszerben, hiszen ezek belülről folyamatosan karcolják a csöveket. Az ételmaradékok, a kisebb csontdarabok pedig pillanatok alatt tönkre tudják tenni a lefolyórendszert, és ezeket a problémák a legtöbb esetben valóban nem tudjuk mi magunk elhárítani, mindenképpen szükségünk lesz egy tapasztalt szakembert felkeresni annak érdekében, hogy elhárítsa a dugulást az otthonunkban.