Tippek a konyhai dugulás ellen - Duguláselhárítás Pécs

Tippek a konyhai dugulás ellen

Gyakran láthatjuk a filmekben, amint a háziasszony egyszerűen a „mosogatóba” borítja az ebéd után megmaradt ételmaradékokat.

Gyakran láthatjuk a filmekben, amint a háziasszony egyszerűen a „mosogatóba” borítja az ebéd után megmaradt ételmaradékokat.

Külföldön már régóta használják, az igen népszerű konyhamalacot, amely sokak életét rendkívül megkönnyíti. Segítségével elkerülhetjük azt, hogy az ételmaradék a szemetesbe büdösödjön, illetve óvjuk vele a lefolyóinkat is, amelybe azért akarva-akaratlanul is be-be kerül pár szem rizs, vagy pár falat krumpli, amelyek idővel csúnya dugulást képesek okozni.

Mi történik, ha ételmaradék kerül a mosogatóba?

Mosogatás közben kevesen figyelnek arra, hogy az ételmaradékokat teljesen lekotorják a tányérokról, mielőtt azt a mosogatómedencébe tennék. Így azonban hamar lecsusszannak a lefolyón az egyáltalán nem oda illő dolgok.

Az ételmaradékok nagyon hamar képesek olyan makacs dugulást okozni, amelyet sok esetben csak megfelelő tudással rendelkező szakember tud elhárítani. Annak érdekében, hogy megakadályozzuk a konyhai dugulásokat, érdemes lehet használnunk a mosogatóba olyan szűrőket, amelyek felfogják ezeket a maradékokat.

A rizs, a tészta, és a liszt is komoly gondot tud okozni a lefolyó belsejében, de megemlíthetjük a különböző zsiradékokat is, amelyek a kihűlt állapotukba egy külön réteget tudnak képezni a lefolyó belsejében.

Próbáljunk meg ügyelni arra, hogy semmi ne kerüljön a lefolyóba, és havonta végezzünk el egy egyszerű lefolyó tisztítást, annak érdekében, hogy megelőzzük a lerakódást. Nem jó az sem, ha túlságosan sok mosogatószert, vagy súrolószert használunk mosogatás során, hiszen ez is le tud rakódni a csövek belsejében.

Azok számára azonban, akiknél ez folyamatosan felmerülő probléma, még a szűrőhasználat, illetve a tányérok lekotrása ellenére is, érdemes lehet konyhamalacot beszereltetni, hiszen ezzel megakadályozhatjuk azt, hogy mosogatónk lefolyója az ételmaradékok miatt állandóan elduguljon.

Ha azonban már észrevesszük, hogy a mosogatóban lassabban folyik le a víz, érdemes néhány módszerrel még idejében elhárítani a problémát, amellyel valószínűleg a későbbiekben igencsak meggyűlne a bajunk.