Tipikus WC dugulási okok - Duguláselhárítás Pécs

Tipikus WC dugulási okok

A WC eltömítődése egy olyan probléma, amivel senki sem akar találkozni az élete során. Azonban hiába foglalkozunk a témával újra és újra, mindig aktuális lesz.

A WC eltömítődése egy olyan probléma, amivel senki sem akar találkozni az élete során. Azonban hiába foglalkozunk a témával újra és újra, mindig aktuális lesz.

A tisztasághoz és az alap higiéniához tartozik, hogy minden lakás saját mosdóval rendelkezik, nem pedig az utcára önti ki a szennyvizet, mint a régi, betegséggel teli időkben. Azonban, amióta megjelentek a mellékhelyiségek, azóta a duguláselhárító feladata is végtelenné nőtte ki magát, legyen szó a fővárosról, vagy egy távoli faluról. Ebben a bejegyzésben összegyűjtöttük a leggyakoribb okokat, amik duguláshoz vezetnek.

Vízkő

A vízkő nagyon lassan dolgozik. Napról napra építi fel a falat, ahol egyszer elérkezik a dugulás ideje. Minél több idő telik el, annál nagyobb az esély rá, hogy a nagyobb darabok ne tudjanak lefolyni. Szerencsére ennek a problémának a megelőzése sokkal olcsóbb, mint az utóbbi megoldása. Nincs más dolgunk, mint jó vízkőoldót beszerezni, ami lehet olcsó sósav is. Ha sósavat használunk, akkor sose keverjünk lúgos folyadékokkal, például hipóval, mert mérgező klórgáz szabadul fel.

Nem odavaló tárgyak

Mi a helyzet a véletlenül beesett tárgyakkal? Hívhatnánk akár örökös slágernek is, mivel a WC-be nem illő tárgyak hajlamosak az elakadásra, általában már a bűzzáró szakaszban. A szerencsések egy gumikesztyű segítségével ki tudják halászni ezeket. Gyakran találkozunk gyerekjátékokkal, ékszerekkel, vagy akár elektronikai eszközökkel. Az illatosító anyagot tartalmazó kosarak is gyakran elmerülnek a vízben, főleg azok, amik silány minőségű ragasztóval kerültek fel ideiglenes helyükre. Ezeket a tárgyakat pedig nagyon nehéz kihalászni. Jobb olyat beszerezni, amit nem fogunk könnyen elhagyni.

Sok lakásban a macskaalom is a lefolyóba kerül, nem beszélve a megmaradt zsíros és darabos ételekről. Ezeket mindig a kukába tegyük, mivel sokkal több bosszúsággal fog járni, amikor nem tudjuk lehúzni a WC-t, és szakembert kell hívnunk. Másik elkerülendő gond a túl sok WC papír használata, és az is, ha túl kevés vízzel öblítünk. Azonban ezek mind megelőzhetőek.