Természetes vagy vegyszeres dugulás elhárítás? - Duguláselhárítás Pécs

Természetes vagy vegyszeres dugulás elhárítás?

Amikor dugulást tapasztalunk, a legtöbben már szaladnak is a bolti készítményekért, hogy a lefolyóba öntsék őket, mások pedig inkább a szódabikarbónát és az ecetet hozzák.

Amikor dugulást tapasztalunk, a legtöbben már szaladnak is a bolti készítményekért, hogy a lefolyóba öntsék őket, mások pedig inkább a szódabikarbónát és az ecetet hozzák.

Vegyszeres és természetes megoldások is léteznek a dugulás elhárítására, hogy mi melyiket preferáljuk, az valamilyen szinten ízlés, gondolkodás kérdése. Persze a két tábor között évek óta vita zajlik, vannak érvek és ellenérvek bőven. Az egyik tábor a környezetet félti, és teljes mértékben igazuk is van, hiszen a vegyszerek tényleg bejuthatnak a talajba, a vízben és szennyezhetik a környezetet.

A másik tábor fő érve, hogy a természetes megoldások védik ugyan az ökoszisztémát, viszont nem hatékonyak, és mi értelme van használni őket, ha a dugulás nem szűnik meg. A szerelő drága, a bolti dugulás elhárító készítmények olcsóbbak. Valahol mindkét tábornak igaza van, és valahol mégis tévednek. De hol van az igazság. Hát valahol középen, természetesen. Lássuk, hogy mik a természetesen és vegyszeres dugulás elhárítás előnyei és hátrányai, így könnyebben dönteni tudunk, mikor melyiket válasszunk.

Előnyök és hátrányok

A vegyszeres dugulás elhárítás nagy előnye, hogy az esetek túlnyomó többségében valóban hatékony megoldás. Nem csoda, hiszen a készítményekben lévő vegyszerek erősek, könnyen elbánnak a zsír vagy más ételmaradék okozta dugulási problémával. A hátránya a már említett környezetszennyezési probléma, amit a természetes megoldások követői gyakran emlegetnek, hogy mivel erős vegyszerekről van szó, az árthat a csöveknek hosszú távon, és persze a környezetnek is.

A természetesen megoldások közül a legnépszerűbb dugulás elhárító módszer a forró víz, az ecet és a szódabikarbóna használata. Ez nagyon jó megoldás, mert illatos és tiszta lesz tőle a lefolyó, használható konyhában és fürdőben is, de akár a WC-k esetében is megoldás lehet. Ugyanakkor nem mindig válik be, megelőzéséként viszont érdemes ezt a módszert havonta egyszer elvégezni, így a vegyszeres eljárásra lehet, hogy nem is lesz szükség soha.