Természetes módszerekkel a dugulás ellen - Duguláselhárítás Pécs

Természetes módszerekkel a dugulás ellen

A dugulás nagyon kellemetlen dolog, mindegy, hogy a konyhában vagy a fürdőben történik. Ilyenkor sokszor egyből a bolti készítmények felé fordulnak, melyek meglehetősen drágák tudnak lenni, nem mellesleg még a környezetre is károsak.

A dugulás nagyon kellemetlen dolog, mindegy, hogy a konyhában vagy a fürdőben történik. Ilyenkor sokszor egyből a bolti készítmények felé fordulnak, melyek meglehetősen drágák tudnak lenni, nem mellesleg még a környezetre is károsak.

Vannak azonban természetes lehetőségek is, melyek amellett, hogy tényleg hatékonyak, még a környezet sem terhelik. Amikor dugulás elhárításról van szó, akkor vannak mechanikus és a kémiai módszerek. A mechanikus módszerek nem terhelik a környezetet, ilyen lehetőség a pumpa vagy a csőgörény. A csőgörény esetén mindenképp két ember végezze a műveletet, mert a csőgörény eltörhet, ha pedig ez megtörténik, akkor nem ússzuk meg a szerelőt.

A kémiai módszerek közül számos olyan akad, ami nem igényel erős vegyszereket, mégis hatékony. Az egyik ilyen lehetőségünk a forró víz, a másik az ecet. Az ecet egy olyan univerzális tisztítószer, melyet már nagyanyáink is használtak. Ugyanez a helyzet a szódabikarbónával, ez is nagyon hatékony, nemcsak tisztításra, de dugulás elhárításra is. A citromsav szintén jó megoldás lehet.

Arra azonban figyeljünk, hogyha valamilyen savat öntünk a lefolyóba, legyen az ecet vagy citromsav, akkor egy ideig bolti készítménnyel ne próbálkozzunk, mert nem tudhatjuk, hogy milyen vegyszerek vannak benne, és milyen kölcsönhatásba lépnek az ecettel vagy a citromsavval.

Házi módszerek a dugulás megelőzésére

Hogy megakadályozzuk a dugulás kialakulását, havonta érdemes egy alapos tisztítást végezni a csöveken. Ehhez nem kell mást tennünk, mint szódabikarbónát és ecetet önteni a lefolyóba, hagyni egy kicsit állni, majd leönteni forró vízzel. Ne lepődjünk meg, ha az ecet és a szódabikarbóna együtt pezsegni fog, ez természetes reakció, és fellazítja a lerakódott zsírokat.

A forró víz pedig a fellazult szennyeződést könnyedén eltávolítja. Ezt a módszert érdemes havonta egyszer elvégezni, így megakadályozhatjuk, hogy kialakuljon a dugulás. Emellett természetesen arra is figyeljünk, hogy semmi olyan ne kerüljön a lefolyóba, ami duguláshoz vezethet.