Sokkoló lehet, mégis egyre gyakrabban előfordulhat, hogy patkányt találunk a WC csészénkben - Duguláselhárítás Pécs

Sokkoló lehet, mégis egyre gyakrabban előfordulhat, hogy patkányt találunk a WC csészénkben

Igencsak meglepődött az a szegedi lakos, aki egy átlagosnak tűnő reggelen, munkába készülődése közben különös vízcsobbanásra lett figyelmes a fürdőszoba felől.

Igencsak meglepődött az a szegedi lakos, aki egy átlagosnak tűnő reggelen, munkába készülődése közben különös vízcsobbanásra lett figyelmes a fürdőszoba felől.

Miután benyitott az ajtón, ő maga is sokkot kapott, hiszen azzal találta szembe magát, hogy a WC csészéből egy patkány néz vissza rá. Elmondása szerint a korábban hallott különös vízcsobbanás hallatán inkább csőtörésre gondolt, a patkány látványára még ő maga sem volt teljesen felkészülve.

A patkány igen szívós állat, ezért képes akár a panellakás 3. emeletéig is feljutni!

Persze, valójában semmilyen kártevőt nem látunk szívesen a lakásunkban, különösen a WC körül, de a hírek szerint ez mégis egyre többször fordul elő országszerte.

Szakemberek szerint sajnos egyre többen számolnak be hasonló esetről, főleg a zsúfolt nagyobb városokban, a panellakások esetében. Ilyenkor egyáltalán nem ritka hogy a patkány hosszú utakat tesz meg a szennyvízcsöveken keresztül, míg valakinek a fürdőszobájában felbukkan.

Véleményük szerint ezek a kártevő rágcsálók nem az ételszerzés miatt indulnak útnak, inkább azért, hogy megfelelő életteret találjanak magunknak, ahol nyugodtan élhetnek, és szaporodhatnak.

A szakirodalmakból kiderül, hogy egy patkány egy év leforgása alatt képes 2, vagy akár 5 almot is létrehozni, mely alkalmakként akár 5-10 patkánykölyökből áll. A patkányok nagyon szívós állatok, hiszen rendkívül jól alkalmazkodnak a környezetükhöz, emellett nehéz őket kiirtani. 8 hetes korukban már ivarérettnek számítanak, így jó, ha óvatosak vagyunk velük.

Szakemberek elmondása szerint ezek az állatok egyre szívósabbak, hiszen eddig maximum a földszinten található panellakások esetében fordulhatott elő ilyen eset, ám mostanában már egyre több visszajelzés érkezik arról, hogy a patkányok képesek akár a 2.-3. emeleti lakásokig feljutni a csöveken keresztül.

A patkányok mellett sajnos az sem ritka, ha a csöveken keresztül csótányok, és egyéb kártevők másznak fel a lakásunkba. Bár a csótány nem a WC-csészén inkább a mosdókagyló lefolyója keresztül szeret közlekedni.