Okozhat-e dugulást az, ha lehúzzuk a macskaalmot a WC-n? - Duguláselhárítás Pécs

Okozhat-e dugulást az, ha lehúzzuk a macskaalmot a WC-n?

Egy makacs dugulás minden esetben sok kellemetlenséget, és bosszúságot tud okozni. Szerencsére ma már rengeteg házi praktika, és módszer van az enyhébb dugulás elhárítására, de ha egy makacsabb elzáródással állunk szemben, akkor valószínűleg szakember segítségére lesz szükségünk.

Egy makacs dugulás minden esetben sok kellemetlenséget, és bosszúságot tud okozni. Szerencsére ma már rengeteg házi praktika, és módszer van az enyhébb dugulás elhárítására, de ha egy makacsabb elzáródással állunk szemben, akkor valószínűleg szakember segítségére lesz szükségünk.

Sokan már utólag fogják a fejüket, és belátják, hogy bizony ők okozták a dugulást hiszen olyan dolgokat juttattak a lefolyóba, vagy éppen a WC-csészébe, melyeket nem szabadott volna, de szerencsére saját hibáiból tanul a legtöbbet az ember, így megelőzhető az, hogy a makacs dugulás legközelebb is megkeserítse a napjainkat.

Azok, akik tartanak otthon macskát, jól tudják, hogy néhány dologra igenis oda kell figyelni akkor, ha benti cicánk van. Le kell takarni a kanapét, hogy ne kaparja ki a körmével, jobban kell vigyázni a szobanövényekre, hiszen a cicák szeretik megrágcsálni azoknak a leveleit, illetve ami még nagyon fontos, az a macskaalom tisztán tartása is.

Lehúzható a macskaalom a WC-ben?

Azok a cicák, amelyek kint élnek, az udvaron el tudják végezni a dolgukat. De a benti macskáknak ehhez biztosítani kell egy helyet, ahol el tudják végezni a dolgukat, akár naponta többször. Hatalmas választékban kaphatóak manapság már a különböző cica WC-k, melyekbe a macska különtud vonulni, és nem fog bennünket zavarni, és ezekből valószínűleg kikaparni se fogja a macska almot.

De valójában elég lehet az is, ha veszünk egy teljesen egyszerű alomtálcát.

Többféle macska alom közül tudunk válogatni, hiszen vannak különböző méretűek, illetve már vannak illatosított kiadások is. De azon már sokan fogják a fejüket, hogy a koszos macska alommal végül mit is tudnának kezdeni.

Azért, hogy a szemetes ne büdösödjön be, sokan hajlamosat egyszerűen a WC-be lehúzni a macska almot. De vajon ez tényleg jó ötlet lehet?

Szakemberek véleménye szerint valóban vannak olyan macskaalmok, melyeknek a csomagolásán fel van tüntetve, hogy lehúzható a WC-n, de igazából még ez is okozhat komoly problémákat. Bár talán logikusnak tűnhet az, hogy a macskaalmot, igazából veszélyes hulladéknak számít, emellett csúnyán el tudja dugítani a WC lefolyójának csőrendszerét, mely során akár olyan makacs elzáródás is kialakulhat, mellyel mi magunk fel se tudjuk venni a harcot. Ilyenkor pedig kénytelenek vagyunk duguláselhárító szakembert hívni. Célszerűbb inkább külön szemeteszsákba tenni az elhasznált almot, és elsétálni vele a szemetesig.