Mondjunk búcsút a kellemetlen, fürdőszobai dugulásoktól! - Duguláselhárítás Pécs

Mondjunk búcsút a kellemetlen, fürdőszobai dugulásoktól!

A fürdőszoba otthonunk egyik olyan része, ahol nap, mint nap megfordulunk, legyen szó a reggeli készülődésről, vagy az esti lefekvés előtti tisztálkodásról.

A fürdőszoba otthonunk egyik olyan része, ahol nap, mint nap megfordulunk, legyen szó a reggeli készülődésről, vagy az esti lefekvés előtti tisztálkodásról.

Ez a lakás egyik olyan fontos színtere, amit naponta többször használ a család minden tagja, így igen nagy galibát tud okozni az, ha valamilyen ok miatt egyszerűen használhatatlanná válik ez a helyiség.

A fürdőszobai dugulás oka nagyon sok esetben teljesen egyértelmű, és a legtöbb dolgot mi magunk is ki tudnánk védeni, ha egy kicsit elővigyázatosabbak lennénk fürdés közben. Rengeteg kellemetlenséget tud előidézni az, ha a zuhany, vagy éppen a kád lefolyójánál alakul ki egy makacsabb dugulás.

Mi okozza a zuhany és a kád lefolyójában kialakult dugulást?

Fürdőszobai dugulást tud okozni a túlságosan sok sampon, tusfürdő, habfürdő használata, melyek egyszerűen lerakódnak a csövekben, így pedig egy idő elteltével teljes elzáródást tudnak előidézni. De a különböző szőrszálak, és hajszálak is sok problémát tudnak a lefolyó csövében okozni, ám ellenük egyszerűen bevethetjük azokat a pár száz forintos kis szűrőket, melyeket érdemes minden tisztálkodás alkalmával használni. Szerencsére, akad néhány olyan praktika, melyet kipróbálhatunk abban az esetben, ha fürdőszobai dugulással találjuk szemben magunkat.

Az első, és talán a legfontosabb szabály, hogy soha ne álljunk neki saját magunk szétszerelni a lefolyót! Ennek ugyanis nagy eséllyel bontás lenne a vége. Próbálkozzunk inkább egy vékony spirállal, vagy segítségül vehetjük a zuhanycsövet is, a lefolyó kitisztításához. Érdemes lehet bevetni itt is a szódabikarbóna-ecet keveréket, mely könnyen lehet, hogy hamar megoldja a problémánkat. Miután a két szert beleöntöttük a lefolyóba, jó, ha 1-2 órát hagyjuk hatni, majd meleg vízzel leöblítjük, így kimossuk a csövekből a feloldott szennyeződéseket.

Abban az esetben, ha a kád nincs összekötve egy egyszerűen kitisztítható padlóösszefolyóval, hanem ehelyett saját szifonnal rendelkezik, akkor próbálkozhatunk egy meghajlított dróttal is, hiszen ennek segítségével képesek lehetünk az eltömődést teljesen megszüntetni.

Fontos, hogy ha a próbálkozások ellenére sem sikerül házilag elhárítani a dugulást, akkor feltétlen keressünk fel egy szakembert, aki segítségünkre tud sietni.