Módszerek a konyhai dugulás elhárítására egyszerűen - Duguláselhárítás Pécs

Módszerek a konyhai dugulás elhárítására egyszerűen

Sokan nem szeretnek erős vegyszereket használni, és a legvégső esetben szeretnének csak szakembert hívni. Van pár egyszerű módszer arra az esetre, ha a konyhánkban dugulás keletkezik.

Sokan nem szeretnek erős vegyszereket használni, és a legvégső esetben szeretnének csak szakembert hívni. Van pár egyszerű módszer arra az esetre, ha a konyhánkban dugulás keletkezik.

Amikor már víz van a mosogatóban és nem folyik le semmiképpen se, érdemes a pumpálást bevezetni egy kis WC pumpával. A pumpát úgy kell a lefolyó szájához tenni, hogy semmiképpen se legyen hézag. Majd erős pumpálással próbáljuk elmozdítani a dugulásért felelős szennyeződéseket. Minden háztatárban megtalálható az ecet és a szódabikarbóna. Ezek is jó duguláselhárító szerek.

Ezek a szerek, ha találkoznak, akkor nagyon elkezdenek habosodni, ami által a nagy darabok szétesnek, így szabad utat engednek a víznek. Először forró vizet kell a lefolyóba önteni, azonban, ha műanyag csövünk van, akkor ezt a lépést hagyjuk ki. Aztán egy csésze szódabikarbónát kell öntenünk a lefolyóba.

Pár percet várni kell, majd rá kell öntenünk az ecetet. A lefolyót utána dugóval fedjük le. Negyedórát hagyjuk így, és közben forraljunk egy újabb adag vizet. Ezt a forró vizet pedig az idő lejárta után öntsük a lefolyóba. Ez a módszer megelőzésre is alkalmas. Ha már ezek se segítenek a végén megpróbálhatjuk a szifont kitisztítani. Ez a módszer nem követel szakértelmet, viszont érdemes alá tenni egy vödröt és gumikesztyűt húznunk. Majd szedjük szét a szifont és egy keményebb tárggyal tisztítsuk ki azt és mossuk is át mielőtt visszaszerelnénk.

Hogyan előzzük meg a dugulást?

Érdemes beszereznünk egy konyhamalacot. Ennek használatakor mindig használjunk hideg vizet. A tészta, a csontok, a kávézacc károsodást is okozhatnak a konyhamalac pengéiben és ragadós lerakodást is képezhetnek a lefolyóban. Olajat és zsírt ne öntsünk a lefolyóba, mert a vezetékek falán zsírkupacokat képeznek, ezzel dugulást okozva.

A tojáshéj szintén nem jó, ha a lefolyóba kerül. a konyhamalac pengéit elkoptatják, szintén dugulást okoz. A kávézacc kis mennyiségben nem zavaró tényező, de ha folyamatosan öntjük bele, akkor képes iszapos masszát képezni, ami szintén a dugulást segíti elő. Ezek a masszák a továbbiakban felfogják a többi maradékot is.