Mitől dugul el a zuhanyzó vagy a mosdó a fürdőszobában? - Duguláselhárítás Pécs

Mitől dugul el a zuhanyzó vagy a mosdó a fürdőszobában?

A fürdőszobai lefolyók legalább olyan gyakran eldugulnak, mint a konyhai lefolyó. Legyen szó mosdókagylóról vagy zuhanyzóról, gyakran megesik, hogy a víz nem akar lefolyni.

A fürdőszobai lefolyók legalább olyan gyakran eldugulnak, mint a konyhai lefolyó. Legyen szó mosdókagylóról vagy zuhanyzóról, gyakran megesik, hogy a víz nem akar lefolyni.

A kádban is megesik az ilyesmi, viszont nem árt tudni, hogy valójában mi is okozza a gondot, hiszen hogyan tudnánk megakadályozni, ha nem tudjuk, mire is kellene odafigyelnünk. A konyhában ugyebár az ételmaradék és a zsír okozza a legtöbb gondot, viszont ezekkel a fürdőben nem nagyon találkozunk. Bár biztos akadnak olyanok, akik a mosdóba vagy a kárba öntik a koszos vizet a felmosó vödörből vagy lábasból, mégsem ez a legfőbb gond.

Az igazság az, hogy a fürdőszobában a haj és egyéb testszőrzet okoz nagy gondot a lefolyóban. Akárcsak az ételmaradék, a haj is meg tud gyűlni a kanyarokba, és komoly dugulást is okoz. Kádak esetében a fel nem oldódott fürdősó is okozhat gondot, de nem is gondolánk, hogy a lehámlott bőrréteg is a lefolyóban végzi, és képest dugulást okozni. A mosdónál a bőrápoló szerekkel érdemes figyelni, hiszen az arcmaszk és a bőrradír nem mindig tud feloldódni, és ha a lefolyóba kerül, akkor dugulás lehet a vége. A fogselyemmel is érdemes vigyázni, ugyanis nem lebomló anyagból van, sose kerüljön a lefolyóba, de még a WC-be se.

Amit tehetünk a fürdőszobai dugulás megakadályozására

Az egyik megoldás az, ha odafigyelünk, és nem dobunk semmi olyat a kádba vagy a mosdóba, ami a vízzel lemehet a lefolyóba. A másik feladat az, hogy megakadályozzuk, vagyis a fürdőben is érdemes lefolyószűrőt használni. Ezzel bár mindent nem foghatunk fel, de nagyon sok szennyeződést igen. Arra is érdemes ügyelni, hogy fürdés után úgy engedjük le a fizet, hogy nem marad semmilyen maradék a kádban, fürdősó, szappan csomagolása, stb.

Kisgyerekes családoknál a játékokkal is érdemes óvatos lenni a kádban. A pancsolós könyv jó móka, ahogyan a vizes kréta is, amivel a kád falára lehet rajzolni, de ha ezek a lefolyóba jutnak, könnyen dugulást okoznak, így mindig szedjünk ki mindent, mielőtt leengednénk a vizet.