Mitől dugul el a lefolyó - Duguláselhárítás Pécs

Mitől dugul el a lefolyó

Biztosan mindannyian találkoztunk már dugulással, legyen szó a konyháról, vagy a fürdőről. Azonban hiába próbálunk rá emlékezni, sehogy sem tudjuk megállapítani, hogy mikor történhetett mindez.

Biztosan mindannyian találkoztunk már dugulással, legyen szó a konyháról, vagy a fürdőről. Azonban hiába próbálunk rá emlékezni, sehogy sem tudjuk megállapítani, hogy mikor történhetett mindez.

Sokszor tényleg gondolkodás nélkül teszünk meg bizonyos lépéseket, azonban megesik, hogy ezzel éppen hozzájárulunk a baj kialakulásához. A háziasszonyok és urak is szoktak használni a lefolyókban egy műanyagból, vagy fémből készült szűrőt, aminek a feladata, hogy megakadályozza az idegen anyagok bejutását a csövekbe. Ez tényleg felfogja a nagyobb ételdarabkákat, a hajszálakat, azonban mégsem maradunk megmentve a dugulástól.

A legtöbb ember nem tudja, hogy nem mindig a lefolyóba nem illő tárgyak okoznak problémát, sokszor ugyanis a zsír tehető felelőssé. A zsírok nem ragadnak fenn a szűrőn, azonban könnyedén megtapadnak a hideg csöveken. Nem véletlenül szokták mondani, hogy a rossz táplálkozás elzárja az ereket, ugyanez elmondható a mi lefolyónkról is. Amikor a tányérokat újra és újra hideg vízzel mossuk el, a zsiradékok nem tudnak eltűnni, hanem szépen megtapadnak, és fokozatosan növekednek. Végül keskenyebbé teszik a csöveken, amin így még könnyebben fognak felakadni a bekerült tárgyak.

Fontos a megelőzés

Emellett a vízkő is lerakódhat, és az olajat sem szabad beleönteni, mivel ez sem segít a helyzeten. Az is duguláshoz vezethet, ha túlságosan spórolunk, mivel sok mosószerre és sok meleg vízre van szükségünk. Ha nem akarjuk a fejünket vakarni, miközben a mosogató vize nem megy le, akkor inkább választjuk a megelőzést. Ma már rengeteg áruházban kapható tisztítószer közül tudunk válogatni, vannak erősebbek és gyengébbek is.

Amennyiben nem szeretnénk a vegyszerekhez fordulni, akkor használjuk azokat a házi praktikákat, amik már a nagyszüleink idejében is működtek. Nem számít, hogy mit csinálunk, az a fontos, hogy mindig rendben és tisztán legyen tartva a lefolyó. A rendszeres karbantartás a legjobb megelőzést, és így nem kell attól félnünk, hogy dugulás alakuljon ki. Ha a házi tippek nem működnek, akkor forduljunk szakemberhez.