Mitől dugul el a konyha? - Duguláselhárítás Pécs

Mitől dugul el a konyha?

Egyre több háztartásban találkozunk speciális műanyag szűrőkkel, amik a konyhában és a fürdőben is megpróbálják megállítani a csapba kerülő szennyeződéseket.

Egyre több háztartásban találkozunk speciális műanyag szűrőkkel, amik a konyhában és a fürdőben is megpróbálják megállítani a csapba kerülő szennyeződéseket.

Ha a csőrendszerbe kerül az idegen anyag, akkor előbb vagy utóbb dugulást fogunk tapasztani, ami senkinek nem az álma. Azonban sokszor még ezek az ötletes szűrők sem elég jók ahhoz, hogy megvédjenek minket és az otthonunkat.

Tévhitek

Amikor a konyhai mosogató nem folyik le, akkor sokszor dühösen állunk a csap felett, hiszen mindent elkövettünk azért, hogy ez ne történjen meg. Ezt a problémát nevezhetjük tévhitnek, mivel sokan azt hiszik, hogy csak az idegen tárgyak okozhatnak dugulást. Ez pedig nem igaz. Attól, hogy szűrőket használunk, még nem oldottuk meg a lerakódásokat, csupán a nagyobb darabok akadtak fenn a hálónkon.

Zsírok

A konyhái csőrendszerben leginkább zsiradék jut le, mivel sokszor folyékony halmazállapotban van, így nem is tud semmin fennakadni. Ugyanakkor a vízkő is ugyanolyan problémát jelenthet, mivel ez is fokozatosan fogja eltömíteni a lefolyót. Biztos azt is többször hallottuk, hogy olajat sem szabad beleönteni, mégis sokan kisebb mennyiségekkel kísérleteznek. Nos, a biztonság érdekében semekkora olajat ne öntsünk ki.

Hideg víz

Az is duguláshoz vezet, ha hideg vízzel mosogatunk. Egyik oldalon megpróbálunk spórolni a villanyszámlán, azonban közben nem oldjuk fel a zsírokat, így csak a duguláselhárító pénztárcáját növeljük. Ha tehetjük, akkor minél gyakrabban engedjük szabadjára a forró vizet. Ezzel két legyet ütünk egy csapásra, mivel a tányérjaink is sokkal tisztábbá válnak, elbúcsúzhatunk a foltoktól.

Ha dugulásról van szó, akkor a legjobb védekezés a megelőzés. Amikor összeállt a probléma, akkor sokszor csak az erős vegyszerek segíthetnek. Sokkal egyszerűbb, ha figyelünk arra, hogy mi kerül a csapba, és mindig forró vizet használunk. A bő, habzó szappan is a szennyeződések ellensége, úgyhogy szintén a segítségünkre siet majd. Ha már megtörtént a baj, akkor még mindig reménykedhetünk a dugulás oldó szerekben, utána bő, meleg vizes öblítést alkalmazva.