Mit kell tudni a dugulásról? - Duguláselhárítás Pécs

Mit kell tudni a dugulásról?

A dugulás minden háznak az egyik nem kívánatos vendége, ami rendszeresen betoppan. Ha nem akarunk vele túl sűrűn találkozni, akkor érdemes a megelőzésre figyelni. A következő tanácsok segíthetnek abban, hogy még jobban működjön ez.

A dugulás minden háznak az egyik nem kívánatos vendége, ami rendszeresen betoppan. Ha nem akarunk vele túl sűrűn találkozni, akkor érdemes a megelőzésre figyelni. A következő tanácsok segíthetnek abban, hogy még jobban működjön ez.

  • Ha mosogatógépünk van, akkor néha cseréljük ki a tablettát folyékony mosogatószerre.
  • Ma már kaphatóak olyan balzsamos szerek, amik arról biztosítanak, hogy kevésbé lesznek károsak az ember bőrére. Azonban, ha nem szeretnénk dugulással szenvedni, akkor válasszunk híg folyadékot.
  • Ha szifonok és padlólefolyók tisztán vannak tartva, akkor megelőzhetjük a bajt.
  • A vécé nem kuka, így ne kerüljenek bele oda nem illő tárgyak.
  • Vigyázzunk a különböző műanyag tokba helyezett tisztítókkal is, véletlenül se húzzuk le őket.
  • A tisztán tartásnál gondoljunk a fürdőkádra vagy a zuhanytálcára. Szabadítsuk meg a hajszálaktól és más szennyeződésektől.
  • Olyan vécépapírt válasszunk, amelyik a vízben jobban oldódik.

Mit tehetünk utólag?

Ha azt vesszük észre, hogy hirtelen nem tudjuk lehúzni a vécét, akkor hamar pánikba eshetünk. Ez azért baj, mert ezzel csak tovább tudjuk rontani az esélyeinket, úgyhogy első lépésként nyugodjunk le, és inkább gondolkodjunk tiszta fejjel. Azonban, ha már bekövetkezett a baj, akkor nincs mit tenni, meg kell valahogy oldani.

Érdemes először a házi praktikákat kipróbálni, hátha nem olyan erősségű a dugulás, hogy külső segítségre szoruljunk. A konyhában például bevethetünk szódabikarbónát forró vízzel, hogy feloldja kissé a dugulást. Használhatunk mellé pumpát is, ezzel ki tudjuk mozdítani a helyéről az összegyűlt csomót is. A szódabikarbóna nagyon hatékony természetes alapanyag, amivel ruháinkat és fogainkat is fehéríteni tudjuk, viszont mindig forró vízzel kell leöblíteni. Ha komolyabb dugulással nézünk szembe, akkor vegyünk nyugodtan trisót, és hagyjuk egész éjszaka a lefolyóban, így egy kettőre megszűnhet a baj.

Sokszor a legnagyobb problémát az okozza, hogy az emberek az utolsó pillanatban kérnek segítséget. Ha a házi praktikák nem válnak be, és még mindig fennáll a baj, akkor inkább telefonáljunk.