Minden esetben mi magunk okozzuk a WC eldugulását? - Duguláselhárítás Pécs

Minden esetben mi magunk okozzuk a WC eldugulását?

Nincs is annál bosszantóbb, mikor eldugul a WC csésze itthon. És természetesen ez rendszerint akkor szokott bekövetkezni, mikor a legkevésbé számítanánk rá, és netán pont vendégeket várunk.

Nincs is annál bosszantóbb, mikor eldugul a WC csésze itthon. És természetesen ez rendszerint akkor szokott bekövetkezni, mikor a legkevésbé számítanánk rá, és netán pont vendégeket várunk.

A kellemetlen szituációk elkerülése érdekében pedig megpróbálunk mindent bevetni, és elkövetni, hogy el tudjuk mi magunk hárítani a dugulást. Pedig lehet, hogy csak a megelőzésére kellett volna kicsit jobban odafigyelnünk.

Fontos tudni, hogy a WC csésze szinte soha nem dugul el magától. Ez csak nagyon ritka esetekben tud előfordulni, akkor, amikor a WC és annak csövei már több mint 20 évesek, és esetleg annyira elvízkövesedett ez idő alatt, hogy a cső belső átmérője leszűkült. Sok esetben, ha dugulást észlelünk a WC csészében, pumpával próbáljuk meg elhárítani a problémát, és ez szerencsére sokszor sikerül, főleg akkor, ha nem makacs dugulásról van szó.

Mitől dugulhat el a WC csésze?

A WC csésze és a vezetéke nagyon sokszor a véletlenül beleesett WC papír tekercs, illatosítok, vagy különböző higiéniai termékek beledobálásával dugulhat el. A tisztasági, és egészségügyi betéteket, tamponokat, illetve a nedves törlőkendőket is tilos a WC-be dobni, de ezeknek a csomagolásán ez mindig fel is van tüntetve. Persze hihetjük azt, hogy egy tampon még nem okozhat hatalmas problémát, de könnyen előfordulhat, hogy pontosan ez dugítja majd el a WC-t. Sokkal egyszerűbb, ha kihelyezünk egy kis méretű szemetest a fürdőszobába, ahova el lehet dobni a nem WC-be való dolgokat.

Sajnos gondot okozhat az is, ha a különböző ételmaradékokat a WC-n húzzuk le. Ez egy nagyon rossz szokás, hiszen rengeteg élelmiszer okozhat makacs dugulást, arról nem is beszélve, hogy a zsiradékok, és az olajak is lerakódnak a csövek belső falára, és ezek is elzáródást tudnak okozni.

A dugulásnak azonban több előjele is lehet, melyre jó, ha időben odafigyelünk. Az egyik, ha nagyon lassan folyik le a víz, és e mellé jellegzetes „kuttyogó” hangot ad a lefolyó. Ilyenkor érdemes elvégezni egy általános lefolyótisztítást annak érdekében, hogy megelőzzük a bajt.

Ha azonban mégis kialakult a dugulás, és azt mi magunk nem tudjuk pumpa segítségével elhárítani, akkor célszerű egy tapasztalt szakembert felkeresni, aki a segítségünkre fog sietni a bajban.