Minden, amit tilos a WC-be dobni - Duguláselhárítás Pécs

Minden, amit tilos a WC-be dobni

Bár sokan nem így gondolják, de a WC nem konyhamalac. Nem lehet mindenfélét belehajigálni, mondván úgyis a csatornába jut. Ha más is belekerül, mint ami oda való, akkor egyrészt dugulást okozhatunk, másrészt súlyosan károsíthatjuk a környezetünket.

Bár sokan nem így gondolják, de a WC nem konyhamalac. Nem lehet mindenfélét belehajigálni, mondván úgyis a csatornába jut. Ha más is belekerül, mint ami oda való, akkor egyrészt dugulást okozhatunk, másrészt súlyosan károsíthatjuk a környezetünket.

Sokan a WC-papíron túl a nedves törlőt, betétet, tampont is a WC-be dobják, pedig ezeknek a dolgoknak a kukában a helyük. Kialakításuknak köszönhetően nagyon meg tudják szívni magukat vízzel, és így nagyon hamar eldugul a lefolyónk, amin sem a pumpa, sem a házi praktikák nem tudnak segíteni, csak a szerelő.

Emellett számos olyan dolog van, amit az emberek sokszor a WC-be dobnak, nem tudván, hogy ezzel komoly károkat tudnak okozni. És nem csak a dugulásról van szó. A lejárt gyógyszerek, vegyszerek is sokszor a lefolyóban végzik. A gyógyszerek a vízben feloldódnak, és a talajba, folyókba vagy tavakba jutva komoly károkat okozhatnak. A vegyszereket sem célszerű a WC-be önteni, mivel akármennyire is hígítjuk fel öblítéskor, maró hatásukat nem mindig lehet semlegesíteni, ami károsíthatja, gyengítheti a lefolyócsövet.

Óvszertől a cigarettacsikkig

Ha a környezetünkkel nem is törődünk, az otthonunk állapotával azért talán mégis. Ha mindenfélét a WC-be dobunk, kellemetlen szagokhoz, duguláshoz, és a WC használhatatlanságához fog vezetni, és ki szeretne egy bűzölgő lakásban élni, ahol még pisilni sem lehet? Ezért jó, ha tudjunk, miket dobjunk inkább a kukába, mint a WC-be. Az óvszer gumiból van, vagyis nem bomlik le a vízben, csak dugulást okoz. Hasonló a helyzet a fogselyemmel, ami még nagyobb galibát tud okozni a csövekben, mint a haj. Hálóvá áll össze, aminek az eredménye egy jó nagy dugulás.

A macskaalom egy érdekes kérdés, hiszen most már több termékre is ráírják, hogy be lehet dobni a WC-be. Azt viszont nem tüntetik fel sehol, hogy ahhoz, hogy a macskaalom ne okozzon dugulást mennyi víz is kell a leöblítéséhez. Általában a WC-k nem használnak hozzá elég vizet, így borítékolható a dugulás. Az óvszerhez hasonlóan a rágógumi sem oldódik vízben, ahogy a cigarettacsikk sem. A csikk ráadásul amellett, hogy fent fog akadni a lefolyón, még káros anyagokat is tartalmaz, ráadásul a lehúzásához rengeteg víz is kell, ami csak pazarlás.