Milyen főbb okai lehetnek a dugulásnak? - Duguláselhárítás Pécs

Milyen főbb okai lehetnek a dugulásnak?

Mindannyiunk háztartásában előfordul olykor-olykor, hogy dugulást érzékelünk valamelyik lefolyón keresztül. Ez a rendkívül kellemetlen szituáció több problémát tud felvetni, olykor nehezen is tudjuk csak megszüntetni azt.

Mindannyiunk háztartásában előfordul olykor-olykor, hogy dugulást érzékelünk valamelyik lefolyón keresztül. Ez a rendkívül kellemetlen szituáció több problémát tud felvetni, olykor nehezen is tudjuk csak megszüntetni azt.

Minden helyiség dugulása egyedi probléma, különböző megoldásokkal lehet rajtuk segíteni, hiszen általában a dugulások oka is eltérő.

Konyhai problémák

A konyha mosdókagylójának eldugulása egy meglehetősen gyakori probléma. Általában a konyhában figyelünk a legkevesebbet arra, hogy mi is kerül a lefolyóba. Mosogatás közben megannyi ételmaradék, zsírok és olajszármazékok kerülhetnek bele a mosdókagylóba.

Sokszor nem is kerül használatra a szűrő a mosdóban, pedig nagyon hasznos a használata, hiszen pont ez a kis eszköz segít, hogy megóvjuk a lefolyót a különböző szennyeződésektől.

Fürdőszobai dugulás

A fürdőszobában két kritikus pont is van, amik dugulás szempontjából veszélyeztetettek. A kádak és zuhanyzók nagyon gyakran dugulnak el a mindennapok során, hiszen nagy mennyiségű szennyeződéssel kell nap, mint nap megbirkózniuk.

Napi szinten kerül a lefolyókba nagy mennyiségű tusfürdő, szappan, és ami a legnagyobb probléma: haj. Rengeteg hajszál kerül a lefolyóba, ami a szappanszármazékokkal keveredve gyakran hajlamos eldugítani a fürdőszobai darabjainkat.

A fürdő másik kényes pontja a WC, minek eldugulását leggyakrabban a figyelmetlenség okozza. Ugyanis sokszor előfordul, hogy valamilyen tárgy vagy használati eszköz véletlenül beleesik a WC-be, ez pedig eldugulást okoz. Ilyenek lehetnek többek között a női dolgok, WC-illatosító, kozmetikai termékek, WC-papír guriga.

Mit tehetünk dugulás esetén?

Legtöbbször érdemes forró vizes öblítéssel kezdeni. Kisebb dugulások esetén ez is segíthet, hiszen feloldja a kritikus szennyeződéseket. Próbálkozhatunk még a klasszikus megoldással, a pumpával is, illetve különböző vegyszerek otthoni kikeverésével.

Ilyen lehet például a trisó vagy éppen az ecet és szódabikarbóna keveréke, ami nagyon ütős hatást tud adni, akár komolyabb dugulások esetén is tud segíteni.  Viszont ha ezek a módszerek nem válnak be, érdemes szakember segítségét kérni, aki megfelelő módon ki fogja tisztítani lefolyóinkat.