Mikor beszélünk dugulásról? - Duguláselhárítás Pécs

Mikor beszélünk dugulásról?

Sokszor szembesülünk otthonunkban azzal a ténnyel, hogy nem folyik le a víz a csapban. Lehet, ez konyhai mosogató, fürdőszobai és még WC - ben is előfordul. Ennek oka lehet a sok étel, anyag maradék.

Sokszor szembesülünk otthonunkban azzal a ténnyel, hogy nem folyik le a víz a csapban. Lehet, ez konyhai mosogató, fürdőszobai és még WC – ben is előfordul. Ennek oka lehet a sok étel, anyag maradék.

Olyan is előfordulhat, hogy a fürdőkádban megáll a víz. Ennek oka legtöbbször a lefolyóban található haj maradék. Igazán bosszantó tud lenni egy – egy ilyen eset, mert ilyenkor büdös jön felfelé a lefolyóból.

Esetenként még vissza is jön a már lefolyt piszkos víz. Ilyenkor általában olyan vegyszerekhez nyúlunk, amelyeket bele kell önteni a lefolyóba, majd annak maró hatására bízzuk a munkát. Ezzel az a legnagyobb probléma, hogy környezetszennyező. Ahhoz, hogy a dugulást megfelelően meg tudjuk szüntetni ismernünk kell a kiváltó okokat.

Természetesen a dugulás ellen

Száraz vagy nedves porszívóval is tudunk a dugulás ellen tenni. Ezt a leghatékonyabban a mosogatóban történő dugulás helyrehozásánál tudjuk használni. A szívó fejet, amikor hozzá rögzítettük a lefolyóhoz, nagyon erősen kell tartani, hiszen hirtelen nem nyomást fog végezni.

Újabb fajta porszívóval érdemes próbálkoznunk. Az Ecet és szódabikarbóna párost is kipróbálhatjuk, van, aki erre esküszik. Első körben forró vizet öntünk a lefolyóba, majd rá egy adag szódabikarbónát, majd tíz percig letakarjuk a lyukat. Az idő elteltével, egy csésze ecetet öntünk a lefolyóban, majd leöblítjük forró vízzel.

Lehet kapni az üzletekben úgynevezett drótvállfa, amelyet úgy használunk, hogy kiegyenesítünk rajta egy drótszálat, majd a végét begörbítjük és bedugjuk a lefolyóba. Ezek után mozgatjuk benne, majd többször fel és lehúzzuk. Ezzel a behajlított véggel egy csomó mindent ki tudunk szedni, mint például ruhadarabokat és hajszálakat. A csőszerelést is kipróbálhatjuk, úgy, hogy a mosogató alatti csőrendszert teljesen szétszedjük és kitisztítjuk.

Nagyon nagy kosszal jár, de ez az egyik leghatékonyabb módszer. Továbbá a pumpa is jó egy alternatívának, hiszen a régi jól bevált módszer sem elhanyagolható. Sok mindent ki lehet így is szedni, de komolyabb dugulás esetén nem igazán hatékony. Ilyenkor forduljunk szakemberhez.