Miért dugul el a WC? - Duguláselhárítás Pécs

Miért dugul el a WC?

Az okok, amelyek miatt eldugulhat a vécé, nagyon változatosak, többféle körülménytől függnek. Általánosságban elmondható, hogy a dugulás lehetséges okai a következő okokra vezethetők vissza.

Az okok, amelyek miatt eldugulhat a vécé, nagyon változatosak, többféle körülménytől függnek. Általánosságban elmondható, hogy a dugulás lehetséges okai a következő okokra vezethetők vissza.

Problémák a csövekben

A csőproblémák nagyon sokfélék lehetnek. A rosszul megépített csövektől a rosszul lejtő csövekig. Ha például a cső nem eléggé lejtős, akkor az történik, hogy a víz lelassul, és a hulladék egy bizonyos ponton felhalmozódik.

Ha az ok az, hogy rosszul épített csövekkel rendelkezünk, akkor készüljünk fel, mert a WC-t gyakran kell majd kidugítani. Ilyen esetekben kétségkívül az a legjobb, ha a csöveket teljesen kicseréljük. Ez némi pénzbe fog kerülni, de hosszú távon ez a legjobb megoldás.

Törlőkendők vagy más dolgok lehúzása

Ez a másik leggyakoribb oka a WC dugulásnak. Az öblítőtörlőkendőtől kezdve az vécépapírig vagy akár a fogselyemig.

Ne húzzuk le a törlőkendőt a WC-n!

A legjobb módja annak, hogy mindezt elkerüljük, ha van egy papírkosár, és a házban mindenki számára egyértelművé tesszük, hogy a WC nem az a hely, ahová ezeket a dolgokat dobni lehet.

Kopott berendezések

Az idő múlásával a csövek és általában a berendezés elhasználódik. Ennek eredményeképpen különböző törések jelenhetnek meg. A megoldás itt az, hogy szakembert keresünk, aki segít nekünk, és megakadályozza, hogy ez folyamatosan megtörténjen.

Most, hogy már tudjuk, mitől szokott eldugulni a vécé. Nézzük meg, hogy mit tehetünk ellene!

Hogyan lehet a dugulást elhárítani?

Bár az egyik lehetséges megoldás az lenne, ha szakembert hívnánk a WC duguláselhárításához, vannak házi módszerek is. Biztosan sokat ismerünk személyesen is, de nem árt megismételni a legjobb módszereket.

Folyékony duguláselhárítószer használata: ezeket a folyadékokat a WC dugulásának eltávolítására használják. Csak öntsük a WC-be, és hagyjuk hatni. Attól függően, hogy mennyire van eldugulva, több vagy kevesebb ideig kell hagynunk, az a legjobb, ha este öntjük bele, és csak reggel húzzuk le a vécét. Ha nem akarunk vegyszert használni, akkor a szódabikarbóna és az ecet is segíteni szokott.