Melyik a hatékonyabb a mechanikai megoldások vagy a vegyszeres dugulás elhárítás? - Duguláselhárítás Pécs

Melyik a hatékonyabb a mechanikai megoldások vagy a vegyszeres dugulás elhárítás?

Amikor eldugul a lefolyó, akkor azt szokták mondani, hogy a férfiak a pumpáért szaladnak, a nők meg a vegyszerekért.

Amikor eldugul a lefolyó, akkor azt szokták mondani, hogy a férfiak a pumpáért szaladnak, a nők meg a vegyszerekért.

Ez egy nagy általánosítás, persze van némi igazság benne, de leginkább azt jelenti, hogy a hölgyek inkább a vegyszeres megoldásokat választják inkább, legyen szó környezetbarát vagy épp háztartási vegyszerekről, míg az urak a mechanikai dugulás lehárítást választják. De tényleg ezen múlik, hogy melyik a jobb megoldás? Valójában nem. Mindkét eset lehet hatékony, éppúgy megoldhatja a dugulást a pumpa, mint a szódabikarbóna és az ecet.

Az inkább a lényeges kérdés, hogy a dugulás hol alakult ki. Ez azért is lényeges kérdés, mert a fürdőben más dolgok miatt dugul el a lefolyó, mint a konyhában, emiatt pedig nem biztos, hogy ugyanaz lesz a megoldás. A fürdőben ugyanis gyakori a haj és az egyéb testszőrzet miatti dugulás, míg ilyen a konyhában elő sem fordulhat. A fürdőben a szappandarabok is lerakódhatnak, míg a konyhában inkább az ételmaradék és a zsír okozza a legnagyobb gondot a lefolyóban. Emiatt pedig nem mindegy, mivel próbáljuk megoldani a dugulást.

Mit használjunk a konyhába és mit a fürdőszobába?

A konyhában az ételmaradék és a zsír a legnagyobb gond, ezért ezek ellen kell leginkább küzdeni. A pumpa is segíthet, hogy a lerakódott darabok kicsit meglazuljanak, és le tudjanak folyna a csatornába, de a lefolyócső szétszerelése is segíthet ezen a problémán. A konyhában azért érdemes figyelni arra, hogy milyen vegyszeres dugulás elhárítás mellett döntünk, hiszen ott készülnek az ételek, nem szerencsés olyan vegyszereket használni, amelyek veszélyesek lehetnek. A szódabikarbóna, az ecet és a forró víz jó megoldás a konyhában.

A fürdőszobai dugulások fő okozója a haj, ami összegyűlik a csövekben, és víz hatására nem fog lebomlani, sőt, még a vegyszerek öntözése sem lesz a hajra bomlasztó hatással. A hajat leginkább csőgörénnyel lehet eltávolítani, ezért a fürdőben először ezzel érdemes próbálkozni, és csak ezután a vegyszerekkel.