Mekkora baj lehet egy dugulásból Pécsett? - Duguláselhárítás Pécs

Mekkora baj lehet egy dugulásból Pécsett?

A dugulás nem tud jókor és a várt pillanatban érkezni. Amikor jön, jön vele a bűz, a kifolyó víz és a stressz. Egy életen keresztül megúszni a dugulást valószínűleg lehetetlen, előbb-utóbb mindenki összetalálkozik vele.

A dugulás nem tud jókor és a várt pillanatban érkezni. Amikor jön, jön vele a bűz, a kifolyó víz és a stressz. Egy életen keresztül megúszni a dugulást valószínűleg lehetetlen, előbb-utóbb mindenki összetalálkozik vele.

A dugulással éppen ezért jobb megismerkedni, tudni, hogy miért alakulhat ki és mivel jár. Ez pedig fontos az olyan Baranya megyei településeken is, mint Pécs, Szigetvár, Szentlőrinc, Bóly, Komló, Mohács, Pécsvárad, Harkány, Siklós és Sásd, valamint a többi nagyobb település és azok vonzáskörzete.

Dugulást a lefolyóba kerülő dolgok okozzák. A csőrendszer eltömődik, átjárhatósága megszűnik, a víz nem tud rajta keresztülfolyni. Ha pedig a víz mégis lefolyik, vissza is jön a mosogatóba, mosdóba, WC-be.

A dugulásnak több stádiuma van. Kezdetben azt tapasztalhatjuk, hogy a víz nehezen folyik le a mosogatóból, ez a részleges dugulás. Ezen még segíthet az ecetes forró víz és a csőgörény. A következő fázisban a víz már egyáltalán nem folyik le, a csatornavíz, szennyvíz visszafolyik. Ekkor már teljes dugulásról beszélünk, melynek elhárítása a szakember hatásköre.

A duguláselhárítás nem jelent falbontást!

Nagyon sokan a legutolsó lehetséges megoldásként hívják csak ki a duguláshoz a szakembert, mert azt hiszik, azonnal nekiáll levésni a csempét, kibontani a falat, port, koszt csinál, és csak sok pénz árán helyrehozható műveleteket végez. Ez azonban távol áll a valóságtól. Napjainkban már létezik más módszer is, mint pl. a kamerás diagnosztika, mellyel a szakember pár perc alatt meg tudja határozni a dugulás pontos helyét a vezetékben.

Teljes dugulásnál már nem érdemes házi módszerekkel kísérletezni, inkább hívjunk szakembert, akivel időt és pénzt is megtakaríthatunk, mielőtt még tovább bonyolítanánk a helyzetet. Azonban nem mindegy, hogy kit hívunk ki a probléma megoldására. Szakembert úgy keressünk, hogy legalább 3 referenciával rendelkezzen, de természetesen kérdezzünk rá az árakra is, konkrétan a rejtett költségekre, nehogy a helyszínen legyen részünk kellemetlen meglepetésben.

Minél később döntünk úgy, hogy szakember segítségét kérjük, annál többe fog kerülni a duguláselhárítás. Cselekedjünk gyorsan, hogy a kisebb probléma elhárítását olcsóbban megússzuk!