Mechanikai módszerekkel a dugulás ellen - Duguláselhárítás Pécs

Mechanikai módszerekkel a dugulás ellen

Amikor felüti a fejét a dugulás, akkor sokan már előre aggódnak, hogy ez bizony drága lesz, mert szerelőt kell hívni. Ugyanakkor van pár módszer, amit kipróbálhatunk, mielőtt felhívjuk a szerelőt.

Amikor felüti a fejét a dugulás, akkor sokan már előre aggódnak, hogy ez bizony drága lesz, mert szerelőt kell hívni. Ugyanakkor van pár módszer, amit kipróbálhatunk, mielőtt felhívjuk a szerelőt.

Egyrészt vannak vegyszeres megoldások, természetese módszerek és mechanikai lehetőségeket is. A tapasztalat azt mutatja, hogy az urak fordulnak előszeretettel a mechanikai módszerek felé, míg a hölgyek a vegyszeres megoldásokat választják inkább. Mindegyik lehet hatékony, a szerelőre pedig akkor lesz szükség, ha egyik se válik be.

Arra természetesen mindenképp figyeljünk oda, hogy bármelyik módszert is választottuk, óvatosan járjunk el, mert a rosszul megválasztott, össze-vissza öntött vegyszerek szétvihetik a csövet, a csőgörény pedig beletörhet a lefolyóba, így mindenképp célszerű nagyon figyelmesen végezni a dugulás elhárítást. Ha nem szeretnénk vegyszeres megoldásokat kipróbálni, a természetes módszerek pedig nem vezettek eredményre, mindenképp érdemes a mechanikai módszereket is kipróbálni, melyekből több is létezik.

Pumpa, csőgörény, és a csövek szétszerelése

A legismertebb és legegyszerűbb mechanikai módszer a pumpa. WC puma szinte minden háztartásban van, érdemes belőle többet is tartani, hiszen nem higiénikus ugyanazzal a pumpával dolgozni a konyhában, mint a WC-ben. Ugyanakkor a pumpa a konyhai és fürdőszobai lefolyók esetében kevésbé tud hatásos lenni. Ha dugulás van a konyhában vagy a fürdőben, akkor a mosogató vagy mosdókagyló alatti csövet szét tudjuk szedni. Célszerű a cső alá egy vödröt tenni, ami felfogja a csőben lévő vizet.

Ha átmostuk a csövet, utána vissza is szerelhetjük. Ha még mindig nem oldódott meg a dugulás, akkor jöhet a csőgörény is. Ettől sokan tartanak. A használata egyszerű, de tényleg odafigyelést igényel. Ha tehetjük, akkor másodmagunkkal végezzük el ezt a feladatot, mert a csőgörény könnyen beletörhet a csőbe, így pedig nagyobb lesz a baj, mint eredetileg. Amennyiben a csőgörényezés után is dugulást tapasztalunk, hívjunk inkább szerelőt.