Lefolyótisztítás környezetkímélő módon - Duguláselhárítás Pécs

Lefolyótisztítás környezetkímélő módon

Szerencsére egyre több ember létezik, akinek igenis fontos a környezete, és törekszik arra, hogy megóvja a Földet azoktól a káros anyagoktól, amelyek tönkretehetik azt.

Szerencsére egyre több ember létezik, akinek igenis fontos a környezete, és törekszik arra, hogy megóvja a Földet azoktól a káros anyagoktól, amelyek tönkretehetik azt.

Figyel arra, hogy kevesebb szemetet termeljen, ehhez megpróbálja elhagyni a műanyag szatyrok, és zacskók, és a különböző műanyag csomagolóanyagok használatát. Emellett pedig folyamatosan odafigyel arra, hogy ne terhelje káros anyagokkal, és vegyszerrel a környezetét, így takarításkor, mosáskor, és mosogatáskor is környezetkímélő termékeket használ. Érdemes lehet az ő példájukat követni, és valóban tenni azért, hogy Földünk évtizedek múlva is egy élhető bolygó lehessen!

Tartsd tisztán a fürdőszobádat, úgy hogy véded környezetedet!

A fürdőszoba tisztítás, illetve lefolyótisztítás egyértelműen egy olyan dolog, mely során a háziasszonyok azonnal a vegyszerekért nyúlnak. Sokan el sem tudják képzelni azt, hogy ezektől az erős vegyszerek nélkül álljanak neki a lefolyótisztításnak, pedig az erős szerek helyett szuper hatékony alternatívák léteznek, és ezek nagy része egyáltalán nem új keletű dolog, hiszen biztosak lehetünk benne, hogy ezeket nagyanyáink is alkalmazták.

Az eldugult lefolyóban is okozhatott problémát a vízkövesedés, de ez a csaptelepekre lerakódva se mutat valami esztétikusan. A vízkő oldására nyugodtan használjunk ecetet, így kerüljük el az erős klórtartalmú tisztítószereket. Ha azt tapasztaljuk, hogy a fürdőszobában, feltehetőleg a hajszálak, vagy éppen a konyhában az ételmaradékok miatt eldugult a lefolyó, akkor ezeknél a helyeknél is alkalmazhatjuk az ecetet. Duguláskor először érdemes WC pumpa segítségével fizikailag megtisztítani a lefolyót, majd ecettel összekevert szódabikarónát önteni bele. Ezt néhány percig hagyjuk állni, majd meleg vízzel öblítsük át a lefolyócsövet.

Sokak szerint a vízlágyítóra is van környezetbarát, és pénztárcakímélő megoldás. Csupán csak 2 liter 20%-os ecetre lesz szükségünk, melyet a mosógépbe kell öntenünk, majd egy 60 °C-os programot kell elindítanunk. Érdemes lehet leállítani a mosógépet az első öblítés után, hogy az ecetben tudjon állni pár órát, hiszen így még hatékonyabban fog tudni dolgozni az ecet.