Lefolyótisztítás házilag - Duguláselhárítás Pécs

Lefolyótisztítás házilag

Ha megfelelően felkészültünk, komolyabb probléma nem érheti a lefolyót. Gondolnánk ezt.

Ha megfelelően felkészültünk, komolyabb probléma nem érheti a lefolyót. Gondolnánk ezt.

Azonban a törmelék, a darabok, amelyek a lefolyóba kerülnek mosogatás, vagy bármilyen folyamat közben háztartásunkban, nem az egyetlenek, amely dugulást okozhatnak. Attól függetlenül, hogy lefolyó szűrőt használunk, odafigyelünk arra, hogy ételmaradék ne kerüljön egyik csatornába sem, a falon lerakódó zsiradékot nem tudjuk megállítani.

Mi a megoldás?

Különböző boltban vásárolt vegyszerekkel két-három heti rendszerességgel megelőzhetjük a komolyabb lerakódásokat. Van, amelyik kifejezetten erre készült, használatuk hasonlóképpen működik.

A problémás ponton a lefolyóba kell önteni, legyen az akár folyékony, akár szilárd halmazállapotú. Fontos elolvasni a használati utasítást, hiszen várni kell, amíg a vegyszerek dolgoznak. Utána általában forró vízzel kell lemosnunk, hogy minél nagyobb távon már frissen dolgozhasson.

Házilag is lehetséges?

Talán anyagilag is jobban jár az ember, arról nem is beszélve, hogy egy nagyobb háztartásban már megtalálhatóak azok a szerek, melyeket használni kell az egyik legbeváltabb folyamat során. Ha valaki biztosra akar menni, nem szeretne kísérletezni, természetesen a boltban vásárolt folyadékok is hatásosak lehetnek, de érdemes kipróbálni az alábbi megoldást is.

Nem kell hozzá más, csak ecet, szódabikarbóna és forró víz. Először is, kicsit mossuk át a lefolyót, mielőtt bármit is öntenénk bele. Érdemes kicsit várni, hogy ne legyen túlságosan vizes a lefolyó, úgy hatásosabb. Ezután jöhet a szódabikarbóna, majd az ecet, lehetőleg 30%-os.

A mennyiségnél arra kell csak figyelni, hogy körülbelül ugyanannyi szódabikarbónát használjunk, mint ecetet. A két alapanyag közösen, egymással reagálva egy kis pezsgést eredményez, mely feloldja a lerakódásokat a cső szélén. Amikor a pezsgés abbamaradt, ez körülbelül tíz percet vesz igénybe, egy nagy adag forró vízzel fejezzük be a folyamatot.

Ha biztosra szeretnénk menni, pumpával rásegíthetünk, így a nagyobb, komolyabb lerakódást is eltüntethetjük.