Lefolyótisztítás házi praktikái a makacs dugulás megelőzésére - Duguláselhárítás Pécs

Lefolyótisztítás házi praktikái a makacs dugulás megelőzésére

A fürdőszobában és a konyhában is visszaköszönhetnek nem kívánt dolgok, a lefolyókon keresztül, főleg akkor, ha annak rendszeres tisztítására nem fordítunk elég időt.

A fürdőszobában és a konyhában is visszaköszönhetnek nem kívánt dolgok, a lefolyókon keresztül, főleg akkor, ha annak rendszeres tisztítására nem fordítunk elég időt.

Pedig maga a lefolyótisztítás sokkal egyszerűbb, gyorsabb művelet, mint maga a duguláselhárítás, melyet sok esetben csak szakember tud elvégezni, ha már igen makacs dugulással állunk szemben. Az ételmaradékok, és a zsíros dolgok, melyek bekerülnek a lefolyóba a konyhában, a fürdőszobában pedig a hajszálak igen komoly dugulást tudnak előidézni. Ám a dugulásnak mindig van előjele, és már jó, ha ilyenkor megpróbáljuk megakadályozni a nagyobb bajt, ennek érdekében pedig akár néhány házi praktikát is bevethetünk.

Hatékony lefolyótisztítás erős vegyszerek nélkül

Ha bűz árad fel a lefolyóból, nehezen folyik le a víz, akkor itt az idő, hogy tartsunk egy alapos lefolyótisztítást. Ha ez elmarad, akkor pár napon, vagy maximum pár héten belül várhatóan tényleg el fog dugulni a lefolyó. A lefolyótisztításhoz pedig, természetesen nem mindig van szükség erős, méregdrága vegyszerekre sem.

A mosószóda egy filléres dolog, melyet természetesen nem csak mosásra lehet használni. Ez a pár száz forintos csodaszer ugyanis zsíroldó hatásának köszönhetően jó szolgálatot tehet a dugulás kialakulásának megelőzésében is.

Ilyenkor két evőkanál mosószódát érdemes egy kevés meleg vízben feloldani, majd beleönteni az egészet a lefolyóba. A legjobb, ha ezt a műveletet este végezzük el, majd hagyjuk akár egész éjjel hatni a szert, és majd csak reggel öblítjük le, meleg vízzel. A mosószóda mellett a szódabikarbóna is jól megállja a helyét, ha lefolyótisztításra kerül a sor. A lefolyóba öntsünk egy kis pohár szódabikarbónát majd ugyanennyi 10-20%-os ecetet.

A legjobb, ha több órán keresztül, de akár ezt is egy egész éjszakán át hagyjuk hatni a lefolyóban. Ha ezt körülbelül 2 hetente megcsináljuk, akkor nem csak a dugulás fog bennünket elkerülni, hanem búcsút mondhatunk akár a kellemetlen szagoktól is.