Konyhai dugulás? Íme, 3 házi praktika - Duguláselhárítás Pécs

Konyhai dugulás? Íme, 3 házi praktika

A kellemetlen helyzetekbe mindig beletartozik a konyhai dugulás. Nincs annál bosszantóbb, mikor nem tudjuk elmosogatni a tányérokat, és hosszú percekig várjuk, hogy végre eltűnjön a víz a lefolyóban.

A kellemetlen helyzetekbe mindig beletartozik a konyhai dugulás. Nincs annál bosszantóbb, mikor nem tudjuk elmosogatni a tányérokat, és hosszú percekig várjuk, hogy végre eltűnjön a víz a lefolyóban.

Ilyenkor sokan nem szeretnének azonnal szakemberhez fordulni, mások pedig idegenkednek az erős vegyszerektől. Szerencsére néhány egyszerű praktikával is megpróbálhatjuk megszüntetni a bajt, de csak akkor, ha nem túl komoly a helyzet.

1. WC pumpa

Először is, a WC pumpa nemcsak a mosdóban használható, hanem ugyanúgy a konyhában is. Azonban érdemes egyet külön tartani a mosogató alatt, főleg, ha nem akarjuk ugyanazt használni, mint amivel pár napja a mellékhelységben voltunk. Sokszor a szennyeződés a cső egyik kanyarjában akadt meg, és csak egy kis vákuumra van szükség ahhoz, hogy megmozduljon. Fontos megjegyezni, hogy dupla mosogatónál mindig dugjuk be az egyiket, különben a vákuum nem fog érvényesülni. Ezután kezdhetjük a munkát. A szabadon hagyott lefolyóra tegyük a pumpát, és erőteljes mozdulatokkal mozgassuk. Ha a vízszint csökken, akkor várjunk. Amennyiben a víz teljesen eltűnik, akkor jó munkát végeztünk, azonban mindig ellenőrizzük úgy, hogy újra megnyitjuk a csapot.

2. Szódabikarbóna

WC pumpa nélkül használhatjuk a szódabikarbónát és az ecetet. Amikor ez a két anyag találkozik egymással, akkor habzani kezdenek, és még a nagyobb szennyeződéseket is képesek eltávolítani, a mi esetünkben szétszedni. Ilyenkor először forraljuk fel a vizet, majd öntsük a lefolyóba. Nem elég, ha csak számunkra tűnik a melegnek, legyen szó szerint forrásban, kivéve, ha PVC csöved van. A víz után következik egy csészényi szódabikarbóna. Pár perc várakozás után egy bögrényi ecet kerüljön rá, majd újabb negyedóra várakozás történik. Ilyenkor megy végbe a reakció, amit vízzel tudunk utána leöblíteni. Ezt a tippet alkalmazhatjuk megelőzésként is.

3. Szifon

Ha egyik sem jött be, akkor kénytelen leszünk szétszerelni a szifont, és kitisztítani. Piszkáljuk ki a felgyülemlett tárgyakat, majd mossuk tisztára a szifont. Érdemes gumikesztyűt húzni a művelethez.