Így előzzük meg a WC eldugulását Pécsett! - Duguláselhárítás Pécs

Így előzzük meg a WC eldugulását Pécsett!

A WC az a helyiség a lakásban, melyet a legsűrűbben használunk és igen nehéz megoldani a nélkülözését. Ha a WC eldugult, azonnali megoldásokra van szükségünk, ám mégis ez az a feladat, amelyet az emberek azért nem akkora lelkesedéssel vállalnak be.

A WC az a helyiség a lakásban, melyet a legsűrűbben használunk és igen nehéz megoldani a nélkülözését. Ha a WC eldugult, azonnali megoldásokra van szükségünk, ám mégis ez az a feladat, amelyet az emberek azért nem akkora lelkesedéssel vállalnak be.

A dugulás, a többi lefolyóhoz hasonlóan, nem egyik napról a másikra következik be, így ha figyelünk az előjelekre, akkor még időben meg tudjuk előzni a bajt. Ha azt tapasztaljuk, hogy nem megy le a teljes vízmennyiség vagy csak lassan és csordogálva, akkor már sejthetjük, hogy valami gond van odalent. Ezért célszerű a problémát addig megoldani, míg nem lesz nagyobb probléma belőle.

Mi okozza a WC dugulását a legtöbbször?

A WC dugulását sűrűn okozza az, hogy túl sok papírt használunk és olyan minőségűt, amely nem képes teljesen feloldódni, így a csövekben rakódik le. Kisgyermekes családoknál sokszor előfordulhat az, hogy a gyermek beledob egy olyan játékot a WC-be, amely teljes dugulást okoz. Például egy kisebb méretű gumilabda, amely beszorul a csőbe hatalmas gondot tud okozni. Emellett a női higiénia termékeken, tamponokon és betéteket is jól látható helyen fel van tüntetve, hogy tilos a WC-be dobni, hiszen dugulást okozhatnak. Talán nincs is annál kellemetlenebb, amikor egy nagyobb családban, ahol sűrűn használják a mosdót, eldugul a WC. Ha már észleljük azt, hogy a víz nehezebben megy le, akkor kezdjünk el hatékony lefolyótisztítókat használni, annak az érdekében, hogy minél előbb feloldódjon a dugulás, ezáltal elkerülhetjük a nagyobb bajt.

Ügyeljünk arra, hogy csak olyan dolgot dobjunk a WC-be, mely biztosan teljes mértékben feloldódik a vízben. Kisgyermekes családoknál sokszor a szülők abba a hibába esnek, hogy miután a gyermek szobatiszta lett, sokáig még nedves popsi törlővel törlik tisztára őket pisilés vagy kakilás után. Azt azonban jó fejben tartani, hogy ezeket a nedves popsi törlőket sem szabad a WC-be dobni, hiszen nem fognak feloldódni és lehet, hogy nem azonnal, de néhány héten belül biztosan dugulást fogunk előidézni velük. Ehelyett vásároljunk nedves WC papírt, amely a gyerekek számára is tökéletes lehet és még a WC vízében is könnyedén, gyorsan feloldódnak.