Hogyan vegyük rá a gyerekeket, hogy ne a WC kagylóban játszanak? - Duguláselhárítás Pécs

Hogyan vegyük rá a gyerekeket, hogy ne a WC kagylóban játszanak?

Amikor hosszú 9 hónap után végre a kezünkben foghatjuk a gyermeket, az leírhatatlan érzés. Innentől kezdve az életünk fenekestől felfordul, és meg kell tanulnunk alkalmazkodni az új körülményekhez.

Amikor hosszú 9 hónap után végre a kezünkben foghatjuk a gyermeket, az leírhatatlan érzés. Innentől kezdve az életünk fenekestől felfordul, és meg kell tanulnunk alkalmazkodni az új körülményekhez.

Eleinte a pici csak kisebb galibákat fog csinálni, de ahogy folyamatosan cseperedik, úgy kell majd többször a körmére nézni. Egyik anyuka sem fogja elfelejteni az érzést, amikor a dugulás elhárító szakember három barbit, két plüss kutyát és egy kisautót fog elénk tenni, majd elkéri a borsos számlát. Azonban ez a szituáció gyakran megelőzhető.

Azt szokták mondani, hogy a gyerekek folyton utánozzák a szüleiket. Ezt minden anyukának ki kell használnia, így gyakran fegyelmezés nélkül is menni fog a szabályok betartása. Egy jó tipp, hogy amikor a picit a vécé használatára szoktatjuk, akkor hangosan mondjuk ki a feladatokat. Akár kisebb versikét is megtanulhatunk, ami arról szól, hogy a papír a vízbe, minden más a kukába való. A gyerekek gyorsan meg fogják tanulni a verset, és játékból is elénekelhetik, amikor rájuk kerül a sor.

Zárak és gyorsaság

A víz különleges vonzerővel rendelkezik, amit a legkisebbek azonnal éreznek. Legyen szó egy pohárról, a locsolókannáról, vagy a kutyának a táljáról, biztos, hogy előbb vagy utóbb a gyereket kell belőle kiszedni. Mivel a mágikus mosdó mögött hatalmas vízesés rejtőzik, így sokszor érezhetnek késztetést arra, hogy a babájukat, vagy más játékukat megúsztassák. Általában ilyenkor szokott eldugulni minden. Fontos, hogy az elejétől fogja mondjunk nemet a fürdőszobai játékokra, és csak a pancsolásnál engedjük.

Ha biztosra akarunk menni, akkor rendszeresen becsukjuk a fürdőszoba ajtaját. Amikor a gyermek már feléri a kilincset, akkor újabb trükkökhöz lehet folyamodni, például vehetünk az ülőkére kifejlesztett gyerekzárat, hogy még véletlenül se tudja egyedül használni. Az is nagy segítség, ha gyorsan cselekszünk, és amikor megtörtént a baj, akkor azonnal halásszuk ki a tárgyakat, soha ne húzzuk le azokat. Ezekkel a lépésekkel talán elkerüljük a dugulást, és a szakembernek sem kell kijárnia.