Hogyan takarítsuk ki a zuhanyzó lefolyóját dugulás esetén? - Duguláselhárítás Pécs

Hogyan takarítsuk ki a zuhanyzó lefolyóját dugulás esetén?

Az eldugult lefolyók minden háztartásban igen gyakoriak lehetnek, viszont ez elég kellemetlen, mert a dugulás minden helyiségben megnehezíti a mindennapi tevékenységeket, ráadásul kellemetlen szagokat is okozhat.

Az eldugult lefolyók minden háztartásban igen gyakoriak lehetnek, viszont ez elég kellemetlen, mert a dugulás minden helyiségben megnehezíti a mindennapi tevékenységeket, ráadásul kellemetlen szagokat is okozhat.

A konyhai lefolyó eldugulását általában a különböző ételek és azok zsírjai felelősek, a fürdőszobában viszont teljesen más a helyzet, és a megoldás sem olyan egyszerű, mint a konyhai lefolyók esetében. Általában a legfőbb felelős a fürdőszobai dugulásért az a hajmennyiség, ami lehullik zuhanyzás vagy hajmosás közben. Na de mi lehet a megoldás?

Forrásban levő víz és egy vállfa használata

Ha azt szeretnénk, hogy vége legyen a dugulásnak a lefolyóban, akkor el kell kezdeni kreatívnak lenni. Ne aggódjon viszont, nem kell rögtön elfutni a szupermarketbe és bonyolult vegyszereket vásárolni, hiszen van néhány otthoni praktika, amit kipróbálhat annak érdekében, hogy véget vethessen egyszer s mindenkorra a dugulásnak.

Valószínűleg a legegyszerűbb módja annak, hogy kidugaszolja a zuhanyzó lefolyóját a forró víz használata. Tehát forraljon fel némi vizet, és lassan öntse le a lefolyón. Ha szerencséje van, akkor nem is lesz szüksége más módszerre, és a nem komoly dugulásról van szó, akkor ennyi is elég lesz. Ha viszont ez a módszer nem elég, akkor vegyen ki egy vállfát a szekrényből, és az egyik végéből csináljon egy kampót (ehhez használhatja a kezét, agy akár egy fogót is) majd engedje le a kampót a lefolyón, hogy ezzel ki tudja húzni az ottragadt, felgyülemlett hajcsomót.

Szódabikarbóna és ecet keveréke

A szódabikarbóna és az ecet keverékét kétféleképpen használhatja, de egyforma mennyiségű szódabikarbónára és ecetre vagy sóra lesz szükség (fél bögrével mindkettőből). Az első módszer az, hogy összekeveri a szódabikarbónát és az ecetet még mielőtt leöntené azt a lefolyón. Észre fog majd venni egy kémiai reakciót ami buborékolást és sistergést eredményez majd, amikor a két anyag összekeveredik.

A másik módszer szerint öntse le a szódabikarbónát a lefolyón, majd csak ezután töltse utána az ecetet. Ez a keverék remek módja annak, hogy eltávolítsa a kemény szennyeződést, valamint a zsírt és a hajcsomót is ami lerakódott. Bizonyosodjon meg róla, hogy a tisztítás után forró vizet enged a zuhanyzóból, különösen akkor, ha előtte ecetet használt a dugaszoláshoz. Ha a lefolyó még mindig eldugult állapotában van, akkor kipróbálhat különböző vegyszereket, vagy hívhat egy profi szerelőt aki megoldja a problémát.