Hogyan lehet megszüntetni a dugulást a zuhanyzóban? - Duguláselhárítás Pécs

Hogyan lehet megszüntetni a dugulást a zuhanyzóban?

A zuhany duguláselhárítása egyszerű és gazdaságos lehet a következő házi szerekkel. Próbáld ki azt, amelyik a legjobban tetszik!

A zuhany duguláselhárítása egyszerű és gazdaságos lehet a következő házi szerekkel. Próbáld ki azt, amelyik a legjobban tetszik!

A legtöbb lefolyódugulás könnyen feloldható. Általában a szűrőként működő fémdarab eltávolítása és a cső bejáratának megtisztítása segíteni szokott, mivel itt vannak a haj- és szappanmaradványok. Ha a probléma továbbra is fennáll, akkor a zuhanyzó dugulását kell feloldani, általában valamilyen vegyi anyaggal.

A zuhany duguláselhárítása egyszerű módon

A zuhanycső duguláselhárítása alapvetően a dugulást okozó elemek eltávolításából áll, ami kétféleképpen történhet: mechanikusan vagy vegyszerekkel.

A mechanikus eszközök akkor a legalkalmasabbak, ha a dugulás szilárd anyagból ered, vagy azért, mert valamilyen tárgy esett a lefolyóba zuhanyzás közben, vagy mert például valamilyen bogár akadt a csőbe. Ez a folyamat alapvetően arról van szó, hogy egy drótot vezetnek be a csövön keresztül, megakasztják vele a dugulást okozó tárgyat, és kihúzzák azt. Ez egy elég csúnya módja a blokkolás feloldásának, és a vezeték áthelyezéséhez némi szakértelemre van szükség, így a legjobb, ha szakemberhez fordulunk. Az is lehetséges, hogy ha nagyon nagy dugulásról van szó, akkor szükség lehet a cső belsejének közvetlen hozzáférésére, amihez vízvezeték-szerelő céget kell hívnunk.

Másrészt a vegyi anyagokkal végzett módszerek egyszerűbbek, és általában a legtöbb dugulás elég könnyen megszüntethető.

Zuhanycsövek duguláselhárítása szódabikarbónával

A dugulások ellen az egyik legjobban működő termék a szódabikarbóna, általában más fokozókkal keverve. Az egyik keverék 300 gramm szódabikarbóna, egy marék durva só és 2,5 dl borecet (lehetőleg fehérbor), amit csak le kell önteni a lefolyóba, és várni néhány percet, hogy a keletkezett dugulást feloldja. Ezután hagyjuk a forró vizet egy ideig folyni, hogy a törmeléket leöblítse a csövön.

A zuhanyfej duguláselhárítása ecettel és citrommal

Ha a dugulás nem a csövekben, hanem a zuhanyrózsában van, és azok a lyukak, amelyeken keresztül a víz kijön eltömődtek, akkor az ideális megoldás a forró víz, citrom és ecet egyenlő arányú oldata.