Házi tippek a rossz szagok ellen - Duguláselhárítás Pécs

Házi tippek a rossz szagok ellen

Amikor a lakás csillog-villog, nagyon bosszantó tud lenni a fürdőszobából áradó kellemetlen szag. Minden tökéletes lehetne, ha nem kéne bezárni az ajtót.

Amikor a lakás csillog-villog, nagyon bosszantó tud lenni a fürdőszobából áradó kellemetlen szag. Minden tökéletes lehetne, ha nem kéne bezárni az ajtót.

Ilyenkor az a legegyszerűbb, ha beszaladunk egy közeli üzletbe, leveszünk a polcról egy megfelelő tisztítót, hazamegyünk, beleöntjük a lefolyóba, forró vizet engedünk rá, és kész is, a szagnak nyoma veszett. Azonban a lefolyótisztítók drágák, ráadásul a környezetünket sem kímélik. Akkor milyen megoldást válasszunk?

A megelőzés fontossága

Általában elég, ha körbenézünk a konyhában, mivel rengeteg olyan természetes anyagot tartalmaz, amivel sikeresek lehetünk a szagokkal elleni küzdelemben. De mielőtt belemennénk, fontos megemlíteni a megelőzést. Sok minden elkerülhető egy kis erőfeszítéssel, így a rossz szagok is. Amennyiben nem a régi lakás okolható a bűzért, akkor a mosogatóra helyezett szűrő összeszedi az ételmaradékokat, hajszálakat és egyéb szennyeződéseket. Innentől kezdve nem fognak bejutni a lefolyóba, és a kellemetlen szaggal sem kell majd foglalkoznunk.

Megoldás

Ha már fennáll a baj, akkor a következő tippeket próbálhatjuk ki:

  • Tartsunk otthon pumpát, amivel rendszeresen mozgassuk át a lefolyó tartalmát. Érdemes a fürdőbe és a konyhába külön-külön darabot tartani.
  • A drága vegyszer helyett használhatunk sót. Ezt bele kell dobni a lefolyóba, majd fél óráig várni, végül hideg vízzel öblíteni. Ugyanígy használhatunk magasabb koncentrátumú sóoldatot.
  • A sütőpor és az ecet keveréke szintén jó szagölő. 4 evőkanál sütőpor fél csésze ecettel habos tisztítószerré válik, amit forró vízzel kell öblíteni.
  • A makacsabb lerakódások, mint például a zsírok, olajok, könnyen megtapadnak a cső falán, ami a további szennyeződések felgyülemléséhez vezet. Ha a rossz szagok innen jönnek, akkor szükségünk lesz 2 evőkanál szódabikarbónára, amit szintén forró vízzel kell öblíteni.
  • A nagyszüleink az ecetre esküdtek, úgyhogy azt is beleönthetjük a lefolyóba.
  • A legbűzösebb lerakódások ellen érdemes szétszerelni a szifont, és alaposan megtisztítani. Ilyenkor a drótkefe fog segíteni, hogy újra jó illat terjedjen az egész lakásban.