Ezek az ételek károsak a mosogatóra nézve - Duguláselhárítás Pécs

Ezek az ételek károsak a mosogatóra nézve

Egy tökéletes háziasszonynak vagy háziúrnak nemcsak arra kell figyelnie, hogy a lakásban rend és tisztaság honoljon, hanem arra is, hogy ne kerüljenek oda nem illő dolgok a lefolyókba.

Egy tökéletes háziasszonynak vagy háziúrnak nemcsak arra kell figyelnie, hogy a lakásban rend és tisztaság honoljon, hanem arra is, hogy ne kerüljenek oda nem illő dolgok a lefolyókba.

Sajnos gyakran előfordul, hogy véletlenül olyan élelmiszert mosogatunk el, amit valójában a kukába kéne dobnunk, amivel könnyedén dugulást okozhatunk. Lehet, hogy nem azonnal tapasztaljuk a változást, de pár héten belül biztosan bosszankodni fogunk. Nézzünk meg pár TILOS ételt, aminek mindig a kukában van a helye.

Liszt

Tipikus eset a liszt. Panírozás után biztosan azonnal a mosogatóhoz fordulunk, és olyanok is vannak, akik a maradék lisztet is vízzel keverik el. Azonban legyünk óvatosak, mert a liszt ronda dugulások okozója lehet. Amikor nedvességgel érintkezik, megszívja magát, és a lefolyócsövet is könnyedén eltömíti.

Tészta

A főtt tészta sem mindig a tányérba kerül, van pár szál, ami ki szokott szökni a szűrőből és a mosogatóban végzi. Az is lehet, hogy kicsit odatapadt az edény aljára, és gondolkodás nélkül beáztatjuk. A főtt tésztáról azt érdemes tudni, hogy ragacsos, és nagyon könnyen rá tud tapadni a lefolyó belsejére. Amennyiben véletlenül leesett, akkor azonnal szedjük össze, és dobjuk a kukába.

Zsírok

Még ma is emlegetni kell a sütőolajat és a zsírokat, amik gyakran kerülnek a mosogatóba. Ezek azonban nem oldódnak vízben, és a hidegben dugulást okozhatnak. Nem szabad leönteni a használt zsiradékot, ahogy az olajat sem, hanem gyűjtsük össze, és adjuk le egy erre kijelölt helyen. Gyakran találkozunk azzal, amikor az emberek hideg vízzel mossák el a zsíros tányérjaikat, és ahogy említettük, ez sem jó ötlet.

Rizs

Végül, de nem utolsó sorban gondolni kell a rizsszemekre. Egyetlen rizs kicsinek tűnik, azonban ugyanolyan problémát okozhat. Hasonlít a tésztához, főtt állapotban ragacsos lesz, ráadásul megszívja magát vízzel, amitől nagyobbra dagad. Ha minden egyes főzésnél pár szem a lefolyóba kerül, akkor nem kerülhetjük el a dugulást.

Annak érdekében, hogy megakadályozzuk az ételmaradékok szabad áramlását, vásároljunk szűrőket a mosogatóba is.