Ezek a WC csésze dugulásának leggyakoribb okai - Duguláselhárítás Pécs

Ezek a WC csésze dugulásának leggyakoribb okai

Mindig nagy bosszúság, ha dugulást észlelünk otthon, megkezdődik a morgolódás, és próbálkozás a dugulás elhárításával.

Mindig nagy bosszúság, ha dugulást észlelünk otthon, megkezdődik a morgolódás, és próbálkozás a dugulás elhárításával.

A csatorna, illetve a lefolyó eldugulásának rengeteg oka lehet, vannak olyanok is melyek csak enyhe dugulást okoznak, de vannak olyan dolgok is melyek csúnya makacs dugulást tudnak létrehozni a csőben, ezt pedig általában csak szakember tudja elhárítani. Emellett sajnos vannak olyan dolgok melyekre az ember nem is gondol, amikor dugulással áll szemben. De mégis mik lehetnek a dugulás okai a leggyakrabban? Valóban ki tudnánk védeni a dolgot, ha egy kicsit jobban odafigyelnénk néhány apróságra?

Belegondoltunk már abba, mennyi mindent kerül a WC-be?

A WC-ben kialakult dugulás talán a legkellemetlenebb tud lenni mind közül. Ám fontos tudni, hogy rendszeres odafigyelés és tisztítás mellett nagyon ritka, ha a WC csésze magától dugul el. Ez esetleg akkor tud előfordulni, amikor egy több mint 20 éves lefolyórendszerről beszélünk, mely már olyannyira el van vízkövesedve, hogy a garatrész belső átmérője lényegesen beszűkült már. Emellett azonban nagyon fontos megjegyezni, hogy ezzel szemben a WC csésze dugulását a legtöbbször valamilyen véletlenül, vagy direkt a WC csészébe ejtett tárgy szokta előidézni.

Érdemes odafigyelnünk még inkább akkor, ha a családban kisgyerek is van, hiszen számukra a WC rendkívül izgalmas lehet, így nem ritka, ha a dugulást egy aprócska gyerekjáték okozza, mely később elakad a csövekben. Emellett makacs dugulást képes előidézni a különböző WC csésze peremére akasztható illatosítók, illetve a WC papír guriga, a túlságosan sok, túlságosan vastag WC papír használata, a pelenkák, a nedves törlőkendők, és a női tisztasági kellékek is.

A dugulás megelőzése érdekében mindenképp fontos, hogy észben tartsuk, hogy ezeket a dolgokat tilos a WC-ben lehúzni, ez pedig minden esetben fel van tüntetve a termék csomagolásán is!

Emellett komoly gondot tud okozni az is, ha a WC-csészét úgymond „moslékos vödörnek” használjuk, tehát ide borítunk be minden olyan élelmiszert, és ételmaradékot, melyet már nem fogunk elfogyasztani. Ezek az ételmaradékok a csövekben megdagadhatnak, és nagyon csúnya elzáródást tudnak előidézi rövid időn belül.