Ezek a dolgok biztosan dugulást okoznak - Duguláselhárítás Pécs

Ezek a dolgok biztosan dugulást okoznak

Vannak bizonyos dolgok, amik minden alkalommal dugulást okoznak, így gyorsan megszokjuk a használatuk elkerülését.

Vannak bizonyos dolgok, amik minden alkalommal dugulást okoznak, így gyorsan megszokjuk a használatuk elkerülését.

Azonban mindig akadnak olyan tárgyak, eszközök, vagy ételek, amik azonnal nem okoznak problémát, viszont a jövőben majd meggyűlik vele a bajunk. Talán ezekről eleinte nem is veszünk tudomást, így azonban mindenféleképpen találkozni fogunk azzal a jelenséggel, amikor a csapban nem folyik le a víz.

Az egyik legtipikusabb probléma, amikor valaki a vécét szemetesnek nézi, és mindent bele dob. Ilyenek lehetnek az ételmaradékok, zsíros, darabos ételek, zöldség héjakat, krumpli stb. Emellett találkozunk véletlen balesetekkel is, ami vécéillatosító, vagy egyéb műanyag tárgyak lehetnek, amiket akaratlanul beleejtettünk. Fontos tudni, hogy egy műanyag nem fog a vízben feloldódni, és az alakjuk miatt megakadhatnak a csövek kanyarjaiban.

Vigyázzunk a vécével!

Biztosan a dobogó első helyére kerülnek az olyan textil tárgyak, mint például a vatták, az intim betétek és a tamponok is. Ezek finom szálból készültek, így a vezetékek belsejében gyakran fennakadnak. A T alakú idom ahhoz járul hozzá, hogy úgymond sarkat alakítson ki, ahol, ha egy tárgy fennakad, akkor a többi sem fog tudni lemenni. Külön figyelmet kell fordítani a gyerekek játékaira, és a picik mellett inkább csukva tartani a fürdőszobát.

A konyhában is gyakran fogunk találkozni dugulással, és ennek az egyik oka mi leszünk. Sokan szeretnek spórolni a villanyszámlán azzal, hogy mindig hideg vízben mosogatnak. Azonban ez idővel problémát okozhat. A zsírokról azt kell tudni, hogy hideg vízben nem, viszont meleg vízben szuperül oldódnak, így ha nem mosogattunk megfelelő hőmérsékleten, akkor a tányérokról, poharakról, és egyéb tárgyakról származó zsírok le fognak rakódni a vezetékeken, és csökkentik a belső átmérőjét, ezáltal kevesebb vizet tud szállítani, és nagyobb esély lesz arra, hogy valami fennakad.

A dugulásról elmondható, hogy a megelőzése sokkal olcsóbb, mint a probléma megoldása, úgyhogy inkább eszerint járjunk el, és ne dobjunk semmit bele a lefolyókba.