Eldugult zuhany lefolyó? Így oldd meg a problémát! - Duguláselhárítás Pécs

Eldugult zuhany lefolyó? Így oldd meg a problémát!

Egy dugulás minden esetben sok kellemetlenséget tud okozni, mégis vannak olyan háztartások ahol ez sajnos egy folyamatosan visszatérő problémát jelent a család számára.

Egy dugulás minden esetben sok kellemetlenséget tud okozni, mégis vannak olyan háztartások ahol ez sajnos egy folyamatosan visszatérő problémát jelent a család számára.

Legyen szó a konyháról, vagy a fürdőszobáról, az biztos, hogy a dugulás bármely helyiségben is alakul ki, megnehezíti a mindennapi teendőket. Éppen ezért szeretne tőle mindenki minél előbb búcsút venni.

Miért gyakori a dugulás a fürdőszobában?

A fürdőkád, a mosdó és a zuhanytálca lefolyója dugulás szempontjából mindenképpen kritikus pontnak mondható. A fürdőszobai dugulás sajnos nem ritka, oka pedig rendkívül egyszerű. A legtöbb esetben a hajmosáskor kihullott hajszálak, illetve a túlságosan sok sampon, hajbalzsam, tusfürdő és szappan használata okozza, mely a lefolyóba jut. Ezek ugyanis képesek lerakódni a csövek belső felületén, ez pedig szépen lassan makacs elzáródást tud képezni.

A legegyszerűbb, ha megpróbáljuk megelőzni a bajt, és odafigyelünk arra hogy a különböző kozmetikumokból és tisztálkodó szerekből valóban csak annyit használjunk amennyi a csomagoláson fel van tüntetve, a kósza hajszálat ellen pedig vessük be azokat az aprócska, pár száz forintos szűrőket melyeket ma már akármelyik boltba be tudjuk szerezni. Ám ha ezekre a dolgokra ez idáig egyáltalán nem figyeltünk oda, és már bekövetkezett a baj, akkor sem kell kétségbeesnünk, hiszen van néhány olyan duguláselhárítási praktika, melyet kipróbálhatunk.

Így vess véget a makacs dugulásnak!

Sok háziasszony szívesen tart otthon ecetet a takarítós szekrényében, hiszen szuperül felveszi a harcot a makacs vízkő ellen. Éppen ezért bevethetjük akkor is, amikor például a zuhanytálca lefolyójában alakult ki dugulás. Az ecetes lefolyótisztítást valójában kétféle módon is alkalmazhatjuk. Az első módszerhez sóból és ecetből is ugyanakkora mennyiségre (fél pohárnyira) lesz szükségünk. Ezt a keveréket kell a lefolyóba önteni, majd a kémiai reakció (pezsgés, buborékolás) után 20 percet hatni kell hagyni, majd meleg vizet engedni rá.

A másik módszerhez szódabikarbónát kell a lefolyóba önteni, majd ezután kell a lefolyóba ecetet borítani. A két szer együttes ereje hatékonyan feloldja a makacs lerakódást, és a nagyobb szennyeződéseket is. Ezt az egyveleget is érdemes meleg, vagy akár forró vízzel leöblíteni 15-20 perc után.