Egy elzáródott szennyvízcső miatt 1 millió forintos kártérítést ítélt egy férfinak a bíróság - Duguláselhárítás Pécs

Egy elzáródott szennyvízcső miatt 1 millió forintos kártérítést ítélt egy férfinak a bíróság

Nagyon dühítő tud lenni az, amikor lakásunkat a WC-ből visszaáramló szennyvíz nem csak egyszer, de akár többször, rendszeres sűrűséggel elönti.

Nagyon dühítő tud lenni az, amikor lakásunkat a WC-ből visszaáramló szennyvíz nem csak egyszer, de akár többször, rendszeres sűrűséggel elönti.

Nemrégiben erről panaszkodott egy társasházban élő család is. Elmondásuk szerint az, hogy a WC-ből visszajön a szennyvíz náluk már egyáltalán nem ritka, több esetben az egész fürdőszobát is elárasztotta már.

Miután a család többször is jelezte a fennálló és folyamatosan visszatérő gondot, a ház közös képviselője kihívott egy duguláselhárító szakembert, annak érdekében, hogy végre kiderüljön, mi is okozza valójában ezt a gondot.

A probléma megszűnt, de a lakó bíróságra vitte a dolgot

Mivel a helyzet a duguláselhárítás után sem javult, szükség volt arra, hogy a szakember egy kis méretű kamera segítségével feltérképezze a csöveket, ezáltal ki tudta azt is deríteni, hogy mi okozhatja ezt a problémát.

A kamerás vizsgálat során a szakemberek meg tudták állapítani azt, hogy a problémát az okozta, hogy a szemétledobó alatti csőszakaszt teljesen eldeformált egy faág. A cső keresztmetszete ezáltal a felére szűkült, és ez okozhatta a folyamatos csőelzáródást is. Ezt követően a szakember a megrongálódott csőszakaszt kicserélte, ám a lakó nem akart ennyinél megállni.

A probléma a cső kicserélésével végre elmúlt, ám a lakó elmondása szerint ez az egész hercehurca több mint 4 évig tartott, ez pedig annak volt köszönhető, hogy a közös képviselő nem cselekedett időben.

A lakó követelte a kártérítést a közös képviselőtől. Mivel ő ezt elutasította, a lakó kénytelen volt a bírósághoz fordulni. Az indoklás az volt, hogy a folyamatosan visszatérő probléma miatt a lakónak állandóan készenlétben kellett lennie, ez a bizonytalanság és folyamatos nyugtalanságérzet pedig nagy lelki megterhelést jelentett számára.

Végül a jogerős ítélet összesen 1 millió forintos kártérítést ítélt meg az illetőnek. Ez pedig az 500 ezer forintos vagyoni kárból, illetve 500 ezer forintos pszichés megterhelésből adódó kártérítésből tevődött össze.