Duguláselhárítás szakszerűen - Duguláselhárítás Pécs

Duguláselhárítás szakszerűen

A dugulás nagyon kellemetlen tud lenni, akár a fürdőről, akár a konyháról van szó. Ilyenkor valami elzárja a lefolyóba kerülő víz útját csökkentve a cső keresztmetszetét, és akadályozza a víz elvezetését.

A dugulás nagyon kellemetlen tud lenni, akár a fürdőről, akár a konyháról van szó. Ilyenkor valami elzárja a lefolyóba kerülő víz útját csökkentve a cső keresztmetszetét, és akadályozza a víz elvezetését.

Persze morgunk egy sort, hogy de hát használtunk szűrőt a lefolyóhoz, és tanakodunk egy talán rosszat vagy túl olcsót vettünk. Természetesen nem erről van szó, a szűrő egy hasznos dolog, de sajnos a szappanlerakódások és a vízkő ellen nem véd. Aztán jön a próbálkozás a házi praktikákkal, vegyszerekkel vagy kézi erővel, de sok esetben nincs mit tenni, szakembert kell hívnunk.

A szakember sok esetben rögtön tudni fogja, hogy mi is okozza a gondot, mert egyáltalán nem mindegy, hogy miért is dugult el a cső. Ha szűrőt sem használtunk, akkor esélyes, hogy hajszál vagy ételmaradék rakódott le vagy gyűlt össze a lefolyóban, és ez akadályozza a víz útját.

Ilyen esetekben legtöbbször a spirálos csatornatisztító gép a megoldás, vagyis a csőgörény. Természetesen ezzel a módszerrel magunk is próbálkozhatunk, de ha nem vagyunk elég ügyesek és elővigyázatosak, akkor könnyen beleszakad a csőgörény a csőbe, és akkor nem ússzuk meg a bontást. Jobb ezt szakemberre bízni.

Mi az a woma?

Ha nem a hajszálak vagy a kajamaradék okozza a gondot, akkor lehet, hogy vízkő illetve zsír rakódott le a csőben. Ilyenkor jön a woma, ami egy magasnyomású tisztítóberendezés. Ezt általában külső csatornáknál szokták alkalmazni, de ha a mosogatónál nem segít a csőgörény, akkor ezt az eszközt szokták bevetni.

Lényegében egy magasnyomású vízsugárral átmossák a lefolyót, ami képes a szennyeződések akár 99%-át is eltüntetni. A magas nyomás alatt, tényleg magas nyomást kell érteni, hiszen az eszköz akár 200 bar feletti értéket is képes produkálni.

Természetesen itt sokkal bonyolultabb és komolyabb technikáról van szó, mint hogy a magas nyomású mosót bedugjuk a csőbe, és hadd szóljon. A woma egy speciális eszköz, és a használata komoly szaktudást és felkészültséget igényel.

Ha valaki nem megfelelően használja, komoly károkat tud okozni, ezért ezt semmi esetre se próbáljuk meg otthon. A berendezéshez tartozó szivattyút motor hajtja, és egy külön tartályból biztosítja a vizet, mivel az otthoni víz-hálózat nem tudná biztosítani azt a vízhozamot, amit a woma igényel.