Csőgörényezés házilag - Duguláselhárítás Pécs

Csőgörényezés házilag

A dugulás nagyon kellemetlen probléma, akár a konyhában, akár a fürdőszobában szembesülünk vele. Ilyenkor a bosszankodáson túl sokan cselekedni is szoktak.

A dugulás nagyon kellemetlen probléma, akár a konyhában, akár a fürdőszobában szembesülünk vele. Ilyenkor a bosszankodáson túl sokan cselekedni is szoktak.

A háziasszonyok boszorkányokat meghazudtoló ügyességgel kotyvasztanak össze házi szereket vagy kapják le a polcról a legújabb boltban kapható készítményeket, míg az urak inkább a testi erőben bíznak, és nekiállnak a szifon szétszedésének vagy a pumpálásnak. Igazából mindegy, hogy melyik módszert alkalmazzuk, a lényeg, hogy működjön.

Ha már mindent kipróbáltunk, amit a tisztítószeres szekrény és a szerszámosláda lehetővé tett számunkra, megpróbálkozhatunk még a csőgörényezéssel mielőtt szerelő után kiáltanánk. Ezt a módszert is inkább az férfiak szokták bevetni.

A nevével ellentétben nem egy állatról van szó, hanem egy ügyes kis duguláselhárító szerszámról, ami bármelyik barkácsboltban beszerezhető. Ez egy egyszerű, olcsó és nagyon könnyen használható eszköz, bátran megpróbálkozhatunk vele otthon, szakember segítsége nélkül is. Lényegében egy villás vagy rugószerű véggel rendelkező csőbe bedugható kis kézi szerszámról van szó.

Hogyan kell használni a csőgörényt?

Ha még sosem használtunk csőgörényt, egyrészt jobb, ha másodmagunkkal állunk neki a feladatnak, másrészt nagyon óvatosan kell csinálnunk. A csőgörény használatához sok türelem kell, nem szabad kapkodnunk, mert a végén beszakad az eszköz a csőbe, és akkor már csak a szakember tud segíteni.

A folyamat lényegében úgy zajlik, hogy az egyik ember bedugja a csőbe a csőgörényt, a másik pedig az elakadásoknál elkezdi óvatosan az óramutató járásával azonos irányba tekerni, majd körültekintően és lassan elkezdi kifele húzni. A folyamatot többször is meg kell ismételni, hogy garantált legyen a siker.

A használat előtt mindenképp gondolkodjunk védőfelszerelésről, mint a kesztyű és a szemüveg. Ki tudja, mit találunk a lefolyóban, nem szerencsés, ha bármi a szemünkbe, szánkba vagy a kezünkre kerül, lehetnek veszélyes anyagok is a csőben.

A csőgörényt nem csak a mosogatóban, de a WC-ben vagy a padlóösszefolyónál is használhatjuk. Többféle méretben is kapható, akár öt méteres kiszerelésben is beszerezhető. Ha a csőgörényezés nem vezet eredményre, és még mindig fennáll a dugulás, akkor muszáj szakemberhez fordulnunk.