Bűzlő, folyton elduguló WC? Pár trükkel elkerülhető a baj - Duguláselhárítás Pécs

Bűzlő, folyton elduguló WC? Pár trükkel elkerülhető a baj

A fürdőszoba rendszeres tisztítása, fertőtlenítése során minden alkalommal nagy hangsúlyt kell fektetni a WC tisztítására.

A fürdőszoba rendszeres tisztítása, fertőtlenítése során minden alkalommal nagy hangsúlyt kell fektetni a WC tisztítására.

Ez nem csak higiéniai okok miatt elengedhetetlen, hanem azért is, hogy meg tudjuk előzni a vízkő lerakódást, mely akár makacs dugulást is tud okozni kis idő elteltével. A vízkő eltávolításnak köszönhetően pedig véget vethetünk a folyamatosan feláramló, csatorna bűznek is.

Bár valószínűleg a WC tisztítás egy háziasszonynak sem a kedvenc elfoglaltsága, időnként azért valakinek mindig meg kell csinálnia. Szerencsére manapság már nem kell minden esetben erős, maró hatású vegyszereket önteni a WC-be annak érdekében, hogy az valóban tiszta, kifertőtlenített legyen. Számos olyan házi praktika létezik már, melyet a háziasszonyok szívesen bevetnek, ha a WC tisztításáról, vízkő oldásáról van szó, hiszen ezeknek a szereknek a nagy része mindig megtalálhatóak otthon, használatuk pedig egyszerű, és emellett rendkívül hatékonynak bizonyulnak.

Előzzük meg a dugulást, és a kellemetlen szagok felszivárgását!

Ha a WC csövének az átjárhatóságáról is szeretnénk gondoskodni akkor nem csak a WC csészéből kell eltávolítanunk a szennyeződéseket. A csövek belsejében lerakódott vízkő, és egyéb szennyeződések sajnos makacs duguláshoz is vezethetnek. Annak érdekében, hogy ezt megelőzzük, bevethetjük a háziasszonyok egyik legnagyobb kedvencét, az ecetet!

Öntsünk fél pohár bóraxot a lefolyóba, majd öntsünk rá négyszer ennyi (tehát 2 egész pohárnyi) ecetet. Ezt legalább 20-30 percig hagyjuk hatni, majd öblítsük le. Ha esetleg nem tudtunk bóraxot vásárolni, vagy valamilyen oknál fogva nem szeretnénk azt használni, akkor helyettesíthetjük sóval is. Mint más lefolyók esetében, a WC-nél is beválthat az ecet-szódabikarbóna kombinációjának tisztító ereje. Az ecet szuperül oldja a szennyeződéseket, és a vízkövet, a szódabikarbóna pedig szagtalanító hatása miatt igen jól jöhet a WC környékén.

WC tisztítás során sokan alkalmaznak már olyan tablettákat, melyet közvetlenül a WC tartályba kell dobni, így a benne lévő vízben fejti ki fertőtlenítő, és vízkőoldó hatását. Ilyet akár készen, boltban is meg tudunk vásárolni, de akár házilag is elkészíthetjük. Használatával minden WC lehúzáskor egyaránt tisztítja a WC csészét, és a csöveket, így megelőzhetjük vele a makacs lerakódásokat is.