Bosszantó egy dugulás - Duguláselhárítás Pécs

Bosszantó egy dugulás

Sajnos néha napján előfordul, hogy otthonunkban a vízrendszer csődöt mond. Leggyakrabban ez dugulás formájában mutatkozik, mikor vagy a kádból, vagy a mosogatóból, legrosszabb esetben a WC-ből nem hajlandó lefolyni a víz és a tartalma.

Sajnos néha napján előfordul, hogy otthonunkban a vízrendszer csődöt mond. Leggyakrabban ez dugulás formájában mutatkozik, mikor vagy a kádból, vagy a mosogatóból, legrosszabb esetben a WC-ből nem hajlandó lefolyni a víz és a tartalma.

Óhatatlan, hogy a hajszálak, az ételmaradék és más egyebek időnként eldugítsák a lefolyókat, viszont a legtöbb ilyen esetet házilag tudjuk orvosolni. Elég csak hosszabb drótot, vagy kefét ledugni a lefolyóba, és ha kisebb a dugulás és feljebb van, akkor mi magunk is kipiszkálhatjuk.

Felszíni dugulásokat hosszabb üvegmosó kefe segítségével is megszűntethetünk, vagy néha az is segít, ha egy hirtelen nagyobb sugarú vízmennyiséget juttatunk a csőrendszerbe. Egy hirtelen beöntés, és meg is van a baj oldva. Végső esetben a kerti slagot is megpróbálhatjuk a wc-be vezetni és úgy megoldani a problémát, de nem biztos, hogy beválik. Számtalan duguláselhárító csodaszert lehet már kapni a háztartási boltokban is, de mi van olyankor, ha ezek nem akarnak segíteni? Na, olyankor kell szakemberhez fordulnunk.

Mikor hívjunk szakembert?

Feltételezzük, hogy a dugulás mélyebben van a csővezetékben, minthogy mi el tudjuk hárítani a problémát. Ha magunk próbáljuk szétszerelni a csöveket, akkor nagyobb kárt okozhatunk, mint hasznot a kontárkodásunkkal. Könnyedén megsérthetjük ezeknek az érzékeny gumitömítéseknek a felületét, vagy eltörhetünk egy-két csavart, anyát. Legrosszabb esetben még csőtörést is kialakíthatunk, ami aztán tetőzi a bajt, mert nem elég a dugulás, még a víz is ömleni kezd valahonnan megállíthatatlanul. Ne próbáljunk meg tehát hősködni.

Egy speciálisan ilyen helyzetekre kiképzett és minden szükséges szerszámmal felszerelt szakember rögtön tudni fogja, hogy hogyan is lásson neki a dugulás elhárításának, vagy, hogy mekkora a baj. Ránézésre meg fogja tudni mondani, hogy a csőgörényhez, vagy akár kamerás csatorna vizsgálóhoz kell-e nyúlnia. Ha nem felszíni a dugulás, hanem mélyebben leledzik, akkor ezzel a kamera rendszerrel meg tudja majd mondani, hogy mégis hol található a baj, és akkor a megfelelő hosszúságú szerszámot veti majd be, hogy házunk lefolyói újra működőképesek legyenek.