Duguláselhárítás Pécs - Blog - Perforo Kft. - Duguláselhárítás
2022.01.12.

Hogyan akadályozzuk meg, hogy a haj a lefolyóba kerüljön?

A fürdőszobai dugulások fő okozója a haj és az egyéb testszőrzet. A szépítkezést és a reggeli készülődést legtöbben a fürdőben végzik, melyhez a borotválkozás és a fésülködés is hozzá tartozik. A fésülködéskor mindig hull le haj, ahogyan hajmosáskor is. Borotválkozásnál pedig a legtöbb férfi nem figyel oda, hogy a szőr ne a lefolyóba kerüljön. A haj és a testszőrzet pedig hajalmos összegyűlni a lefolyóba, ez pedig duguláshoz vezet. Ez azért is problémás, mert nehezebb megoldani, mint a konyhai dugulást.
2021.12.29.

Eldugult lefolyóm: mit tegyek?

Akinek van saját lakása vagy családi háza (természetesen albérlet is), az sajnos előbb vagy utóbb bele fog futni valamilyen problémába a lefolyóval kapcsolatosan. Ilyenkor többnyire szükség lesz néhány intézkedésre.
2021.12.15.

Mitől dugulhat el a WC és mit tehetünk?

Az egyik gyakori probléma, amellyel a WC-ben vagy a fürdőszobánkban találkozni szoktunk, az a WC eldugulása, ami egy roppant bosszantó jelenség és többnyire gyors megoldást kíván. Természetesen ezt elég kellemetlen megoldani, és ez az a ház körüli munka, amit sokan nem is akarnak elvégezni.
2021.12.01.

Melyik a hatékonyabb a mechanikai megoldások vagy a vegyszeres dugulás elhárítás?

Amikor eldugul a lefolyó, akkor azt szokták mondani, hogy a férfiak a pumpáért szaladnak, a nők meg a vegyszerekért.
2021.11.17.

Így lesz mindig illatos a konyhai lefolyó

A konyhai lefolyó gyakran dugul el, de előfordulhat az is, hogy a víz rendesen lefolyik, de a szag, ami a lefolyóból árad, az egyáltalán nem kellemes.
2021.11.03.

Hogyan előzzük meg a dugulást a WC-ben?

Szinte már mindenki találkozott már azzal a helyzettel, amikor dolga végeztével lehúzná a WC-t, de az csak nem akar lemenni. Vízzel telik meg a csésze, és egyáltalán nem tűnik úgy, hogy a lefolyó tenné a dolgát.
2021.10.20.

A vegyszeres dugulás elhárításról, avagy elég a mosogatószer vagy valami komolyabb szerre lesz szükség?

Amikor eldugul a lefolyó a konyhában vagy a fürdőben, akkor a hölgyek leginkább a vegyszer felé fordulnak, az utak pedig a mechanikus módszerekhez. Természetesen mindegyik módszer hatékony lehet, de érdemes egy sorrendet betartani.
2021.10.06.

Amit sose öntsünk a konyhai lefolyóba

A konyhai dugulás meglehetősen gyakori. Ennek oka legtöbbször az, hogy nagyon zsíros edényeket mosunk el, nem megfelelően a zsír pedig felgyűlik a lefolyóban.
2021.09.22.

Mi okozza a konyhai lefolyóban a dugulást?

A dugulás általában a konyhában a leggyakoribb. Először csak azt tapasztaljuk, hogy lassabban folyik le a víz, majd egyszer csak egyáltalán nem. Néha a lefolyó bűzt is áraszt magából. Ezt persze nem érdemes megvárni, mert egyrészt gusztustalan, végtére is a konyhát evésre használjuk, másrészt nem is túl higiénikus.
2021.09.08.

Mikor érdemes bevetni a csőgörényt?

A csőgörény egy nagyon hatékony eszköz a dugulás elhárítására. Ezt a módszert általában akkor szokták bevetni, ha a pumpa és a vegyszeres megoldások már csődöt mondtak.