Duguláselhárítás Pécs - Blog - Perforo Kft. - Duguláselhárítás
2017.09.13.

Hogyan használjuk a duguláselhárító pumpát?

A lakásunkban leggyakrabban a mosogató lefolyója szokott eldugulni, amit általában az ételmaradékok okoznak. Főleg a nők számára jelent ez gondot, például ha mosogatás közben következik be a baj, nem beszélve arról, ha vacsoravendégeket várunk és nagy szükségünk lenne rá, ebben az esetben azonnali megoldást követel a probléma.
2017.09.27.

Mi okozza a WC eldugulását, és hogyan tudjuk megoldani a problémát?

Az egyik legnagyobb gond, mellyel a fürdőszobánkban találkozhatunk, az a WC eldugulása, ami rendkívül bosszantó, és azonnali megoldást kíván. Ezt elég kényelmetlen megoldani, és ez az a ház körüli munka, amit sokan nem akarnak elvégezni.
2017.10.11.

Eldugult lefolyók: mi a teendő?

Hogyha valaki lakással rendelkezik, akkor sajnos elkerülhetetlen, hogy előbb-utóbb valami baj történjen, vagy szükség legyen olyan intézkedésekre, amellyel megelőzzük a bajt. Az egyik leggyakrabban bekövetkező probléma a lefolyó eldugulása, mert ez van az egyik leggyakrabban használatban. Nagyon kellemetlen tud lenni, ha egy lakásban eldugul a lefolyó. Ilyenkor rendszerint nagyon mérgesek leszünk, és tanácstalanul állunk előtte, holott ez nem vezet semmire.
2017.10.25.

Hogyan takarítsuk ki a zuhanyzó lefolyóját dugulás esetén?

Az eldugult lefolyók minden háztartásban igen gyakoriak lehetnek, viszont ez elég kellemetlen, mert a dugulás minden helyiségben megnehezíti a mindennapi tevékenységeket, ráadásul kellemetlen szagokat is okozhat.
2017.11.08.

Duguláselhárítás régen és napjainkban

Csak kevesen gondolnák, de a duguláselhárítás igazából visszavezethető egészen az ókorig, amikor is a legelső csatornákat hozták létre. Persze a Római Birodalomban még nem voltak meg a mai modern eszközök és nem volt a csatornahálózat sem olyan modern és korszerű, mint napjainkban.
2017.11.22.

A lefolyó tisztásának trükkjei

A lefolyó eldugulásának a leggyakoribb okai a vegyszerek felhalmozódása, az élelmiszermaradványok megakadása és a zsír feltorlódása. A legrosszabb esetben ezek az eltömődések profi segítséget is igényelnek. Azonban az embernek nincs mindig lehetősége szakembert hívni, amelynek oka sokszor az, hogy nem fér bele a családi büdzsébe, de akár akadályozhatja a munkát a csőhálózat is. Jobbik esetben azonban otthon, saját kezűleg is orvosolni tudjuk a problémát.
2017.12.06.

A vécé csésze eldugulásának lehetséges okai

A vécé az egyik leggyakrabban használt fürdőszobai eszköz a házban. Ezért egy eldugult vécé nagyon frusztrált családot eredményezhet, nem is beszélve a kellemetlen takarításról, amely vele jár. Annak megértésével azonban, hogy miért is dugult el a vécénk, megelőzhető egy jövőbeli eltömődés.
2017.12.20.

A mosogató vagy mosdó dugulásának elhárítása

A dugulások alkalmanként bármelyik házban felüthetik a fejüket. Általában helyi eltömődések okozzák az egy-egy lefolyónál. Persze előfordulhat, hogy egyszerre több helyen is dugulást vagy nehézkes lefolyást észlelünk, amely esetben pedig nagyobb problémával állhatunk szemben. Bármelyik esettel is állunk szemben, léteznek olyan módszerek, amelyeket kipróbálhatunk, mielőtt duguláselhárítót hívnánk.
2018.01.03.

A kád lefolyójának kitisztítása csőgörénnyel

Ahogy egy lefolyó sem lehet biztosítva a dugulások ellen, úgy a kádé sem. Itt a dugulások leggyakoribb oka a felgyülemlett haj, a szappanmaradványok és a zsír. A duguláselhárítás azonban nem egy nagy ördöngösség.
2018.01.17.

Otthoni vs. professzionális lefolyótisztítás

A piacon kapható számos lefolyótisztító azt a benyomást kelti, hogy mi, háztulajdonosok magunk is elháríthatunk bármilyen dugulást, amely a lefolyóban keletkezett. Persze a legtöbben már biztosan sikeresen meg is küzdöttek néhány dugulással, mégis vannak helyzetek, amikor megéri szakembert hívni. De nézzük, hogy pontosan hogyan is áll egymással szemben az otthoni barkácsolós és a professzionális lefolyótisztítás!