Duguláselhárítás Pécs - Blog - Perforo Kft. - Duguláselhárítás
2021.10.06.

Amit sose öntsünk a konyhai lefolyóba

A konyhai dugulás meglehetősen gyakori. Ennek oka legtöbbször az, hogy nagyon zsíros edényeket mosunk el, nem megfelelően a zsír pedig felgyűlik a lefolyóban.
2021.09.22.

Mi okozza a konyhai lefolyóban a dugulást?

A dugulás általában a konyhában a leggyakoribb. Először csak azt tapasztaljuk, hogy lassabban folyik le a víz, majd egyszer csak egyáltalán nem. Néha a lefolyó bűzt is áraszt magából. Ezt persze nem érdemes megvárni, mert egyrészt gusztustalan, végtére is a konyhát evésre használjuk, másrészt nem is túl higiénikus.
2021.09.08.

Mikor érdemes bevetni a csőgörényt?

A csőgörény egy nagyon hatékony eszköz a dugulás elhárítására. Ezt a módszert általában akkor szokták bevetni, ha a pumpa és a vegyszeres megoldások már csődöt mondtak.
2021.08.25.

Mitől dugul el a fürdőszobai lefolyó?

A dugulás bármelyik lefolyócső esetében megtörténhet. A leggyakrabban a konyhában, de a fürdőszobában sem ismeretlen ez a jelenség. Természetesen attól függően, hogy hol van a cső, más és más oka lehet a dugulás kialakulásának.
2021.08.11.

Természetes módszerekkel a dugulás ellen

A dugulás nagyon kellemetlen dolog, mindegy, hogy a konyhában vagy a fürdőben történik. Ilyenkor sokszor egyből a bolti készítmények felé fordulnak, melyek meglehetősen drágák tudnak lenni, nem mellesleg még a környezetre is károsak.
2021.07.28.

Amit sose öntsünk a WC-be

A WC dugulása senki számára nem lehet ismeretlen fogalom, szinte már mindenkivel megesett, hogy próbálta lehúzni a WC-t, de a víz nem ment le. Ilyenkor nincs más megoldás, mint fogni a pumpát, és megpróbálni megszüntetni a dugulást, hogy a víz és az egyéb dolgok lemenjenek.
2021.07.14.

Tanácsok vegyszeres dugulás elhárítás esetén

Amikor felüti a fejét a dugulás, a legtöbben nem a mechanikus módszerek között keresgéli a megoldást, hanem a háztartási boltok polcain. Számos készítmény létezik már, amit dugulás esetén bevethetünk, ezek lehetnek savasak vagy lúgosak, de akad olyan eset is, amikor valaki tömény lúgot vagy savat önt a lefolyóba, hátha az segít.
2021.06.30.

Mechanikai módszerekkel a dugulás ellen

Bár sokan hiszik, hogy a dugulás elhárításra a vegyszeres megoldás a legjobb, ez nem minden esetben van így. A fürdőszobában a haj tud összegyűlni a lefolyóban, ami a vegyszerek nem biztos, hogy tudnak segíteni, a konyhában pedig az ételmaradék okozhat hasonló problémákat.
2021.06.16.

Amit soha, semmilyen körülmények között ne öntsünk együtt a lefolyóba

Ha dugulást tapasztalunk valamelyik lefolyóba, az nagyon kellemetlen tud lenni, akár a konyháról, akár a fürdőről, esetleg a WC-ről van szó. Az első reakció szinte mindenkinél a pumpa, de a házi és bolti készítmények bevetése is rendkívül gyakori.
2021.06.02.

Így előzhető meg a konyhai dugulás!

Szinte mindenkivel előfordult már, hogy a víz nem akart rendesen lefolyni a mosogatóban. Ilyenkor legtöbbször rohannak a pumpáért, vagy előre aggódnak, hogy szakemberre lesz szükség.