Biológiai aktivátorok a szennyvíz közömbösítésére és a dugulás elhárítására - Duguláselhárítás Pécs

Biológiai aktivátorok a szennyvíz közömbösítésére és a dugulás elhárítására

A rendszeres dugulás, a szennyvíz szaga és a szennyvíz kiömlése ismerős problémák lehetnek azoknak, akiknek otthonában a csatornázás nem megoldott. Ezen gondok megszüntetésére az agresszív, roncsoló hatású szerek helyett azonban léteznek környezetbarát módszerek is!

A rendszeres dugulás, a szennyvíz szaga és a szennyvíz kiömlése ismerős problémák lehetnek azoknak, akiknek otthonában a csatornázás nem megoldott. Ezen gondok megszüntetésére az agresszív, roncsoló hatású szerek helyett azonban léteznek környezetbarát módszerek is!

Az emésztőgödörben köt ki a háztartásokból érkező szennyvíz. Ez zsiradékot és szilárd hulladékdarabokat is tartalmaz, melyekkel a gyűjtőmedencében élő több milliónyi hasznos baktériumnak nincs könnyű dolga. A baktériumok által termelt enzimek először lebontják, feldarabolják a szilárd hulladékok molekuláit, így azok könnyebben tudnak elkeveredni a folyadékokkal, hogy a baktériumok is könnyebben tudják feldolgozni őket. A szennyeződéseket a baktériumok ezután elfogyasztják, gázokká, szervetlen anyagokká alakítják őket.

Ha az emésztőgödörrel probléma van, az mindig a hasznos baktériumok arányával van összefüggésben. A háztartásokban használatos különböző vegyszerek elpusztítják ezeket a baktériumokat, de vannak olyan anyagok is – pl. a mosószerek -, melyek életben hagyják ugyan őket, de rontják a hatékonyságukat. Márpedig, ha a baktériumok számra nem nő, hatékonyságuk pedig csökken, akkor az emésztőgödörbe kerülő hulladékok feldolgozása veszélybe kerül. A zsírok lerakódnak, dugulás alakul ki, kiömlik a szennyvíz és mindent eláraszt az elviselhetetlen bűz. Ilyen esetekben tapasztalják azt a lakók, hogy egyre gyakrabban kell szippantást rendelni.

A biológiai aktivátorokban több száz millió olyan baktérium található, melyeket kifejezetten a szennyeződések elpusztítására fejlesztettek ki. Ezek képesek elbontani a növényi és állati eredetű zsiradékot, a keményítőt, az olajat, a szénhidrátokat, fehérjéket, valamennyi szerves lerakódást. Ezzel megakadályozzák, hogy az emésztő-csatorna-lefolyórendszer ki- és befolyói elduguljanak. Hatásuk érzékelhető a kellemetlen szagok, a bűz csökkenésében is. Általuk az emésztőgödör és a lefolyórendszer természetes biológiai egyensúlya helyreáll és megfelelően tud működni.

Segítségükkel a szippantásokra sem lesz szükség olyan gyakran. De léteznek olyan, erősebb biológiai aktivátorok is, melyek akár dugulások és vízkövesedés ellen is bevethetők. Ezeket használhatjuk a fürdőszobában a szennyeződések eltávolítására a csempén, fürdőkádban, mosdóban, wc-ben. A biológiai aktivátorok kizárólag természetes anyagokat tartalmaznak, ezért nem tesznek semmilyen kárt a lefolyórendszerben, ellentétben a savas vagy lúgos hatású kémiai anyagokkal.

Az egyik leghatékonyabb termékcsalád a Septifos és Septonic. A Septifos elsősorban megelőzésre alkalmas, míg a Septonic-ot a már meglévő dugulások ellen használhatjuk.