Amit SOHA ne öntsünk a WC-be! - Duguláselhárítás Pécs

Amit SOHA ne öntsünk a WC-be!

Vannak dolgok, amikor soha, semmilyen körülmény között nem dobhatunk a WC-be, mert garantált a dugulás. A következő listában szereplő dolog ne kerüljenek a WC-be:

Vannak dolgok, amikor soha, semmilyen körülmény között nem dobhatunk a WC-be, mert garantált a dugulás. A következő listában szereplő dolog ne kerüljenek a WC-be:

Törlőkendő: mindegy, hogy a baba fenekét töröltük ki vele, vagy a sminket mostuk le vele az arcunkról, a törlőkendők anyag sokkal erősebb a WC papírnál, vagyis sokkal tovább tart, hogy darabjaira ázzon.

Vatta és fültisztító pálcika: ezeknek az anyaga sosem bomlik le, vagyis, ha a WC-be dobjuk ott is marad, megül a csövekben, és jól össze is gyűjti az egyéb szilárd szemeteket, ami a WC-be kerülnek.

Tampon, betét: ezek a termékek nagyon jól magukba tudják szívni a nedvességet, a WC-be dobva, nedves környezetben pedig jól megduzzadnak, és komoly dugulást képesek okozni. A betét pluszba még a csövek oldalára is képes felragadni, onnan pedig meglehetősen nehéz eltávolítani.

Óvszer: az óvszer anyaga gumi, ami nem bomlik le a csövekben, viszont képes fennakadni, és eldugítani a lefolyót.

Fogselyem: igen erős anyagról van szó, vagyis nem bomlik le. Persze gondolhatnánk, hogy csak egy vékony szálról van szó, de ha sok szál akad össze, akkor egy háló is képződhet belőlük a csövekben, mely minden szilárd anyagot megtart, így pedig dugulás alakulhat ki.

Macskaalom: bár akadnak olyan típusú almok, melyekre ráírják, hogy a WC-be is bele lehet őket önteni, a legtöbb WC azonban nem használ annyi vizet az öblítés során, ami elegendő ahhoz, hogy egy tálcányi macskaalmot is át tudjon mosni a csöveken.

Ételmaradék: az ételmaradék a konyhai csövekben is nagy gondot tud okozni, a WC csőrendszerénél sem más a helyzet.

Cigicsikk: a csikkek káros vegyi anyagokat tartalmazhatnak, melyet a víz kimos belőlük, ami már önmagában veszélyes, de még le sem bomlanak, így pedig dugulást is okozhatnak.

Gyógyszerek: a lejárt gyógyszereket a patikában kell leadni, mert veszélyes hulladéknak minősül. Ha a WC-be öntjük, ott feloldódik, bekerül a vízbe, viszont a szennyvíz tisztítási folyamat nem fogja tudni maradéktalanul megtisztítani a vizet a gyógyszermaradékoktól, így pedig a természetes vizekbe juthat.