Amit a vegyszeres dugulás elhárításról tudni érdemes - Duguláselhárítás Pécs

Amit a vegyszeres dugulás elhárításról tudni érdemes

Amikor eldugul a lefolyó a konyhában vagy a fürdőben, esetleg nem lehet lehúzni a WC, akkor számos módszer áll a rendelkezésünkre, hogy megoldjuk a problémát.

Amikor eldugul a lefolyó a konyhában vagy a fürdőben, esetleg nem lehet lehúzni a WC, akkor számos módszer áll a rendelkezésünkre, hogy megoldjuk a problémát.

Egy statisztika szerint a hölgyek előbb nyúlnak a vegyszeres megoldásokhoz, mint a mechanikai dugulás elhárítás eszközeihez. Ez valahol érthető is, hiszen a hölgyeknek valószínűleg egyszerűbbnek tűnik valamilyen készítménnyel megoldani a dugulást, mint szétszedni egy csövet, megkeresni a pumpát, esetleg használni a csőgörényt.

A vegyszeres megoldás is jó lehetőség, sok esetben hatékony is, ám nem árt óvatosnak lenni. A boltok polcain többféle dugulás elleni szer és vegyszer sorakozik, mielőtt választunk, érdemes megnézi, hogy mit is tartalmaz az adott készítmény. Egyszerre csak egyfélét válasszunk, azzal próbáljuk meg eltűntetni a dugulást. Szigorúan tilos egyszerre többféle vegyszert a lefolyóba önteni. Sosem tudhatjuk, hogy milyen vegyszereket tartalmaznak, azt pedig végképp nem láthatjuk előre, hogy milyen reakcióba fognak lépni egymással. Mérgező gázok szabadulhatnak fel, de akár egy kisebb robbanást is előidézhetünk, ami szétviszi a csöveket, ezt pedig nem érdemes kockáztatni.

A természetes módszerek is vegyszeresnek számítanak

Természetesen nemcsak bolti készítményekkel próbálkozhatunk. A környezetbarát, házi megoldások is vegyszeres módszernek számítanak, hiszen lényegében kémiai anyagokat vetünk be, mint az ecet, a szódabikarbóna vagy a citromsav. Ezek használata sem teljesen veszélytelen, hiszen a citromsav és az ecet savak, a szódabikarbóna és a citromsav pedig pezsgéssel lép reakcióba egymással, de ezek lényegesen enyhébb reakciók, mint ami a bolti készítmények közös használata esetén történhet.

Ha rossz szaga van a lefolyónak, érdemes egy vödör forró vizet önteni bele, majd várni, amíg lefolyik. Ezt megelőzően használhatunk szódabikarbónát és ecetet is, de a rossz szagok ellen a citromsav is jó megoldás. Mindegy, hogy a fürdőről vagy a konyháról van szó, ezek a természetesen módszerek mindenhol bevethetőek.