A vegyszeres dugulás elhárításról, avagy elég a mosogatószer vagy valami komolyabb szerre lesz szükség? - Duguláselhárítás Pécs

A vegyszeres dugulás elhárításról, avagy elég a mosogatószer vagy valami komolyabb szerre lesz szükség?

Amikor eldugul a lefolyó a konyhában vagy a fürdőben, akkor a hölgyek leginkább a vegyszer felé fordulnak, az utak pedig a mechanikus módszerekhez. Természetesen mindegyik módszer hatékony lehet, de érdemes egy sorrendet betartani.

Amikor eldugul a lefolyó a konyhában vagy a fürdőben, akkor a hölgyek leginkább a vegyszer felé fordulnak, az utak pedig a mechanikus módszerekhez. Természetesen mindegyik módszer hatékony lehet, de érdemes egy sorrendet betartani.

Előbb jöjjön a pumpa, aztán a vegyszer. Ha pedig már a vegyszereknél tartunk, érdemes alaposan megfontolni, hogy mit is használunk. Sokan nem szeretik az erős, veszélyes szereket, nem is merik őket használni, hiszen félnek tőle, hogy kárt tesznek a csövekben, esetleg saját magukban.

A félelem persze nem alaptalan, hiszen számos esetben történt nagy baj, csak mert valaki nem tartotta be a vegyszerekre vonatkozó utasításokat. Vagy a vegyszerek keveredésének köszönhetően robbant szét a lefolyócső, vagy maró gáz keletkezett. Aki tart ettől, használhat kevésbé veszélyes szereket. Tehetünk egy próbát azzal, ha a mosogatószerből öntünk a lefolyóba egy adagot, majd arra forró vizet öntünk. A mosogatószer zsíroldó hatású, így ez a módszer akár be is válhat. Arra persze mindenképp figyeljünk, hogy egyszerre csak egyféle szert öntsünk a lefolyóba.

Létezik természetes, környezetbarát megoldás is dugulás ellen?

Ha a mosogatószer sem túl környezetbarát a számunkra, akkor pedig a természetesen megoldások felé kell fordulni, mert ebből is akad bőven. Vannak bolti megoldások, melyek környezet kímélőek, és készen megvásárolhatóak. Választhatjuk ezt a lehetőséget is, de akár házi alapanyagok felhasználásával is megoldhatjuk a dugulást. A legáltalánosabb módszer az ecet és a szódabikarbóna. Ezt a módszert egyébként akkor is bevethetjük, ha megelőző célzattal végeznénk el.

Nincs más dolgunk, mint szódabikarbónát önteni a lefolyóba, majd arra az ecetet. Ne lepődjünk meg, ha pezseg, ez természetes reakció. Ezután egy vödör forró vizet öntsünk a lefolyóba, és várjuk meg, míg lefolyik. Ezzel a módszerrel feloldjuk a zsírt, és megszüntetjük a dugulást. Havonta egyszer érdemes ezt megtenni, így a dugulás meg sem jelenik majd.