A kád lefolyójának kitisztítása csőgörénnyel - Duguláselhárítás Pécs

A kád lefolyójának kitisztítása csőgörénnyel

Ahogy egy lefolyó sem lehet biztosítva a dugulások ellen, úgy a kádé sem. Itt a dugulások leggyakoribb oka a felgyülemlett haj, a szappanmaradványok és a zsír. A duguláselhárítás azonban nem egy nagy ördöngösség.

Ahogy egy lefolyó sem lehet biztosítva a dugulások ellen, úgy a kádé sem. Itt a dugulások leggyakoribb oka a felgyülemlett haj, a szappanmaradványok és a zsír. A duguláselhárítás azonban nem egy nagy ördöngösség.

Általában még az is könnyedén megállapítható, hogy milyen közel van a dugulás annak alapján, hogy a kádban meddig folyik le a víz. A duguláselhárításhoz pedig nem lesz szükségünk másra, mint egy motor hajtotta csőgörényre. De persze egy kézi darab is megteszi. Lássuk hát a folyamatot lépésről lépésre!

1. Távolítsuk el a túlfolyó lemezét!

Ehhez a lépéshez szükségünk lesz egy csavarhúzóra is, amellyel meg kell lazítanunk a lemezt tartó csavarokat, majd eltávolítanunk azt. Ezáltal fogunk tudni hozzáférni a kád lefolyójához.

2. Helyezzük be a csőgörényt!

Tegyük be a csőgörényt a túlfolyó nyílásába. Ha kézit használunk, akkor nagyjából 20 centiméternyi kábelt kell kihúznunk. De ne felejtsük el meghúzni a csavarokat, mielőtt forgatni kezdenénk. Ezt követően az óramutató járásával megegyező irányba forgassuk el a csőgörényt, miközben a kábelt a lefolyóba nyomjuk.

3. A csőgörény leeresztése a lefolyóba

Folytassuk a csőgörény leeresztését a lefolyóba mindaddig, ameddig torlaszt nem érzékelünk, ez azt jelenti, hogy elértük a dugulást. De az is lehet, hogy elérünk a fővezetékig is, még mielőtt észlelnénk a dugulást. Ekkor meg kell lazítanunk a beállított csavart, még több kábelt kell kiengednünk, és folytatnunk kell a forgatást az óramutatóval megegyező irányba egészen addig, amíg el nem érjük a dugulást.

4. A csőgörény kihúzása

Lazítsuk meg a csavart, és kezdjük el kihúzni a kábelt a csőből. Ha a kábel nem jön ki könnyedén, akkor húzzuk meg a csavart, és úgy húzzuk vissza a csőgörényt, hogy közben az óramutatóval megegyező irányba forgatjuk. Sose fordítsunk a forgás irányán, ugyanis ez ahhoz vezethet, hogy leesik róla a dugulást okozó anyag, és így benne marad a csőben.

5. Forró víz

Miután a kábelt kihúztuk, forró vizet kell engedni a lefolyóba. A forró víz minden esetlegesen a dugulásból ottmaradt részt kitisztít. Ugyanakkor kitisztíthatunk vele minden olyan darabot is, amelyet véletlenül elejtettünk, miközben a kábelt húztuk kifelé.

6. Takarítás

Takarítsuk le a csőgörény fejét még a kádban, hogy elkerüljük a piszkos víz szétcsapkodását a fürdőszobában. De persze az is fontos, hogy letakarítsunk minden szennyezett vizes foltot is, amelyet véletlenül ejtettünk a fal vagy a kád felületére. Ha hagyjuk megszáradni, akkor az nyomot hagyhat ezeken a felületeken.