A dugulás megelőzése - Duguláselhárítás Pécs

A dugulás megelőzése

Előfordulhat, hogy egy háztartásban, akár figyelmetlenség, akár rossz felszereltség miatt megjelenik a dugulás, és az azzal kapcsolatos problémák.

Előfordulhat, hogy egy háztartásban, akár figyelmetlenség, akár rossz felszereltség miatt megjelenik a dugulás, és az azzal kapcsolatos problémák.

Ilyen például, hogy a víz lassan megy le a lefolyón, vagy esetleg már le sem megy. Amellett, hogy körültekintően kell elvégeznünk a mosogatást, és bizonyos rendszerességgel tisztítani a lefolyót, vannak olyan apró eszközök, melyek csökkenthetik a probléma előfordulásának esélyét.

Mosogatáshoz

Ilyen kis eszköz a lefolyó szűrő. Általában csak a lefolyóra kell helyezni. Leggyakrabban műanyagból, vagy valamilyen szilikonos anyagból készült. A kör alakú, vagy méretre szabott anyag apró lyukakon keresztül engedi át a vizet és fogja fel a darabokat, ételmaradékokat.

Ennek tisztítása egyszerű. Ha megtelne már mosogatás közben, óvatosan, figyelve hogy minél kevesebb folyjon le a lefolyóba, csak ki kell emelnünk és az aprólékokat a kukába önteni. Amint végeztünk és kiürítettük érdemes lemosni, megtisztítani.

Léteznek már aranyos formákban is ilyenek, így akár apró dekorként is funkciónálhatnak.

Fürdőkádba

Hasonló eszközöket lehet ott is használni a hajszálak ellen, mint a mosogatáshoz használatos lefolyó szűrő, azonban ezek nem csak magán a felületen nyújtanak biztonságot, hanem a hajszálak ellen a csőbe is lenyúlnak.

A kis fogak megakasztják a hajszálakat, így ha óvatosan kiemeljük, a mélyebbi részekről is kiszedhetjük a szemetet, hisz hajmosáskor akarva-akaratlanul is kerül olyan dolog a vízbe, mely később komoly problémát okozhat.

Ha úgy érezzük mégsem elég körültekintő, vagy nem találtunk megfelelő mélységre leérőt, egy hosszabb kampós végű pálcával magunknak is tisztíthatjuk a felsőbb területeket.

Legtöbbször ezek a szűrők csomagokban érkeznek, így ha esetleg eltörne, valamilyen módon károsodna a szerkezet, könnyedén kicserélhetjük, illetve ha több konyhában szeretnénk használni, vagy több lefolyónál alkalmaznánk, egyszeri vásárlással megoldható.

Beszerzése felettébb egyszerű, valamilyen konyhai eszközös boltban, de némelyik nagyobb szupermarketben is megtalálhatjuk.