5 tipp a dugulás elhárításához - Duguláselhárítás Pécs

5 tipp a dugulás elhárításához

Nincs annál bosszantóbb, mint amikor a víz lassan folyik le a csapban. Legyen szó fürdésről, esetleg mosogatásról, hamar felmegy bennünk a pumpa a hosszú percek után.

Nincs annál bosszantóbb, mint amikor a víz lassan folyik le a csapban. Legyen szó fürdésről, esetleg mosogatásról, hamar felmegy bennünk a pumpa a hosszú percek után.

Sajnos sokszor akárhogy igyekszünk odafigyelni főzéskor és a fürdőben, valami ételmaradék, higiéniai eszköz megszökik, és éppen a csőrendszerben landol. Ilyenkor, ha szerencsénk van, akkor nem kell szakembert hívni, azonban néha a kár csak hetek múlva jelentkezik. A vízvezeték szélességétől és a kanyarok fajtájától függően leszünk nagyon vagy kevésbé szerencsések. Ha szeretnénk menteni a helyzetet, akkor néhány házi praktikával már nekieshetünk a lefolyónak.

1.

Első próbálkozás lehet a meleg víz. Itt nemcsak a langyos csapvizet kell érteni, inkább forraljuk egy nagy lábasban fel. Ezután óvatosan öntsük a lefolyóba, és figyeljük, hogy van-e valamilyen változás. Lehet, hogy a zsíros ételek miatt kezdett eldugulni a lefolyó, azt pedig forró vízzel a legjobb kezelni. Azonban mindig figyeljünk arra, hogy ne égessük meg magunkat.

2.

Talán első ránézésre furcsának tűnik, azonban a vécé eldugulásánál a pezsgőtabletta is a segítségünkre lehet. Dobjunk legalább kettő darabot a vízbe, várjuk meg, míg teljesen fel nem oldódik, majd öblítsünk.

3.

Konyhai barátunk, az ecet a dugulásoknál is fontos szerepet kap. Nem véletlenül a barátunk, mivel használhatjuk az ételek ízesítéséhez, takarításhoz, vízkő eltüntetéséhez és a lefolyó tisztításához is. Érdemes két pohár forró ecetet önteni bele, majd várni egy kicsit. Ezután öblítsünk hideg vízzel. Ecet helyett használhatunk citromsavat is.

4.

A szódabikarbóna ételekben és fogkrémként is használható, sokan a mosáshoz is bevetik. Elmondható róla, hogy önmagában is hatásos lehet a dugulással szemben, azonban, ha biztosra akarunk menni, akkor öntünk rá ecetet vagy citromsavat. A pezsgés után leöblíthetjük.

5.

Sokszor a fent említett eljárások elegendőek ahhoz, hogy a mélyben lévő dugulás kimozduljon a helyéről. Ilyenkor utolsó lépésként essünk neki egy pumpával, hogy teljesen megszabaduljunk tőle.