3+1 dolog, ami soha nem kerülhet a lefolyóba! - Duguláselhárítás Pécs

3+1 dolog, ami soha nem kerülhet a lefolyóba!

Sajnos a WC-re sokan úgy tekintenek, mint egy mindent elnyelő cső, amibe az ételmaradékoktól kezdve, a háztartási hulladékokon át, mindent bele dobhatunk.

Sajnos a WC-re sokan úgy tekintenek, mint egy mindent elnyelő cső, amibe az ételmaradékoktól kezdve, a háztartási hulladékokon át, mindent bele dobhatunk.

Ilyenkor fordul elő, hogy dugulás alakul ki a fürdőszobában, és az embernek eszébe se jut, hogy valójában ő okozta magának a bajt. A makacs dugulással nem biztos, hogy mi magunk fel tudjuk venni a harcot, könnyen lehet, hogy végül szakember segítségére lesz szükségünk, aki elhárítja majd a fennálló problémát.

Próbáljuk megelőzni azt, hogy a dugulás kialakuljon a lefolyócsövekbe, és figyeljünk oda néhány dologra, melyet minden esetben tilos a lefolyóba dobni!

1. Nedves törlőkendők

A baba popsitörlőket, és a takarításra használatos nedves törlőkendőket sokan összekeverik a nedves vécépapírral, ezért nyugodt szívvel húzzák le mindet a WC-n. Ezeknek az anyaguk azonban jóval erősebb, mint a nedves vécépapíré, így nem oldódik fel a lefolyóban, és nagyon hamar csúnya dugulást tudnak okozni. A nedves vécépapír egy praktikus dolog lehet, de ügyeljünk arra, hogy három darabnál többet öblítésenként ne dobjunk a WC-be.

2. Vattapamacs, Fültisztító pálcikák

A különböző kozmetikai dolgok igen csúnya dugulást tudnak okozni. Pedig egy kis méretű vattapamacs méretéből adódóan simán lemehet a WC-n, de gondoljunk arra is, hogy az anyaga a vízben duplájára megdagad, így könnyen megakad a csöveken. Hasonlóan nagy problémát tud okozni a fültisztító pálcika.

3. Pelenka, higiéniai dolgok

Mivel a pelenkák igen nagy nedvszívó képességgel rendelkeznek, sokan azt gondolják, hogy a víz hatására fel is tudnak oldódni, de ez sajnos nem igaz. Nagyon fontos, hogy még a nagyon kicsire összecsomagolt pelenkákat se dobjuk ki a WC-be, hiszen eltömítik a csöveket, és nagyon makacs dugulást tudnak előidézni. Ugyanez a helyzet a tisztasági, és egészségügyi betétekkel, illetve a tamponokkal is. A helyük ezeknek is a kukában van!

3+1. Hajszálak

A haj sok gondot tud okozni a fürdőszobában. Éppen ezért használják sokan azokat a kis méretű szűrőket, melyek kézmosás, vagy zuhanyzás alkalmával felfogják a kihulló hajszálakat. Mégis sokan esnek abba a hibába, hogy fésülködés után a fésűből, vagy a hajkeféből kiszedett hajszálakat egyenesen a WC-be dobják, pedig itt is pontosan olyan gondokat tud okozni, mint a szűkebb lefolyócsövekbe.