Blog


Konyhai dugulás? Íme, 3 házi praktika

Közzétéve: 2020.09.23.

A kellemetlen helyzetekbe mindig beletartozik a konyhai dugulás. Nincs annál bosszantóbb, mikor nem tudjuk elmosogatni a tányérokat, és hosszú percekig várjuk, hogy végre eltűnjön a víz a lefolyóban.

Tovább olvasom >>

5 tipp a dugulás elhárításához

Közzétéve: 2020.09.09.

Nincs annál bosszantóbb, mint amikor a víz lassan folyik le a csapban. Legyen szó fürdésről, esetleg mosogatásról, hamar felmegy bennünk a pumpa a hosszú percek után.

Tovább olvasom >>

Hogyan vegyük rá a gyerekeket, hogy ne a WC kagylóban játszanak?

Közzétéve: 2020.08.26.

Amikor hosszú 9 hónap után végre a kezünkben foghatjuk a gyermeket, az leírhatatlan érzés. Innentől kezdve az életünk fenekestől felfordul, és meg kell tanulnunk alkalmazkodni az új körülményekhez.

Tovább olvasom >>

A dugulás korai jelei

Közzétéve: 2020.08.12.

A dugulásnak többféle jele lehet, nem kell feltétlenül arra gondolni, hogy a víz semelyik irányba nem indul, hiszen ennek lehet apróbb előszele is. Amennyiben idejében észleljük, akkor sokkal könnyebb lesz elhárítani a problémát házilag, és nem kell szakemberhez fordulunk.

Tovább olvasom >>

Ezek a dolgok biztosan dugulást okoznak

Közzétéve: 2020.07.29.

Vannak bizonyos dolgok, amik minden alkalommal dugulást okoznak, így gyorsan megszokjuk a használatuk elkerülését.

Tovább olvasom >>

Amit tilos együtt a lefolyóba önteni

Közzétéve: 2020.07.15.

Ha eldugul a lefolyó, az nagyon bosszantó tud lenni. Mindegy, hogy a fürdőben vagy a konyhában üti fel a fejét a probléma, sehol sem jó, ha csak áll a víz, és nem akar lefolyni. Sokan ilyenkor a pumpa után nyúlnak, vagy megkeresik a csőgörényt, de a legtöbben mégis inkább a tisztítószereket használják.

Tovább olvasom >>

Hogyan előzzük meg a dugulást a konyhában?

Közzétéve: 2020.07.01.

Számtalanszor előfordul, hogy a mosogatóban nem akar rendesen lefolyni a víz. Ennek legtöbbször a cső vagy a szifon elzsírosodása az oka, aminek következtében annyira lecsökken a keresztmetszete, hogy a víz csak nagy nehezen tud lefolyni.

Tovább olvasom >>

Minden, amit tilos a WC-be dobni

Közzétéve: 2020.06.17.

Bár sokan nem így gondolják, de a WC nem konyhamalac. Nem lehet mindenfélét belehajigálni, mondván úgyis a csatornába jut. Ha más is belekerül, mint ami oda való, akkor egyrészt dugulást okozhatunk, másrészt súlyosan károsíthatjuk a környezetünket.

Tovább olvasom >>

Dugulás elhárítás lépésről lépésre

Közzétéve: 2020.06.03.

A lefolyók oldalán gyakori a vízkőképződés, ami előbb utóbb annyira elvékonyítja a cső átmérőjét, hogy már semmi nem megy le rajta. Ilyenkor sokan nyúlnak a pumpa után, de nem árt, ha ismerünk pár fortélyt ezen túl is.

Tovább olvasom >>

Kellemetlen szagok a lefolyóból? Van megoldás a bolti vegyszereken túl!

Közzétéve: 2020.05.20.

A lefolyót nem csak azért kell tisztán tartani, hogy elkerüljük a dugulást, hanem a kellemetlen szagok kialakulása miatt is. Előfordulhat, hogy a víz könnyedén lefolyik, és még az alapvető higiéniás szabályokat is betartottuk, mégis bűz árad a lefolyóból.

Tovább olvasom >>

Duguláselhárítás szakszerűen

Közzétéve: 2020.05.06.

A dugulás nagyon kellemetlen tud lenni, akár a fürdőről, akár a konyháról van szó. Ilyenkor valami elzárja a lefolyóba kerülő víz útját csökkentve a cső keresztmetszetét, és akadályozza a víz elvezetését.

Tovább olvasom >>

Csőgörényezés házilag

Közzétéve: 2020.04.22.

A dugulás nagyon kellemetlen probléma, akár a konyhában, akár a fürdőszobában szembesülünk vele. Ilyenkor a bosszankodáson túl sokan cselekedni is szoktak.

Tovább olvasom >>

Bosszantó egy dugulás

Közzétéve: 2020.04.08.

Sajnos néha napján előfordul, hogy otthonunkban a vízrendszer csődöt mond. Leggyakrabban ez dugulás formájában mutatkozik, mikor vagy a kádból, vagy a mosogatóból, legrosszabb esetben a WC-ből nem hajlandó lefolyni a víz és a tartalma.

Tovább olvasom >>

Zöldüljön meg az otthonunk! Készítsünk saját magunk, öko tisztítószereket

Közzétéve: 2020.03.25.

Szerencsére egyre több ember próbál jobban odafigyelni a környezettudatosságra, és nagyon jó, ha ez folyamatosan jelen van az életünkben. Ennek több ága is lehet, melyeknek segítségével mi magunk is tehetünk azért, hogy Földünket kevésbé szennyezzük bizonyos káros dolgokkal.

Tovább olvasom >>

Így fogjunk neki a tavaszi nagytakarításnak

Közzétéve: 2020.03.11.

Bár nem volt túlságosan kemény telünk, rengetegen mégis epekedve várták már az első napsugarakat, és a vidám, tavaszi hangulatot hozó, madárcsicsergés beszűrődését. Ilyenkor egy kicsit több energiánk lesz, és a háziasszonyok nagy részének is eszébe jut a tavaszi nagytakarítás, mely során az egész lakást, helyiségről helyiségre haladva rendbe rakjuk, és kitisztítjuk.

Tovább olvasom >>

Hol kötelező használni a zsírfogót?

Közzétéve: 2020.02.26.

Otthon, és a nagyüzemi konyhákban is nagyon sok problémát tud előidézni az, ha a különböző ételmaradékok a lefolyóba kerülnek.

Tovább olvasom >>

Mondjunk búcsút a kellemetlen, fürdőszobai dugulásoktól!

Közzétéve: 2020.02.12.

A fürdőszoba otthonunk egyik olyan része, ahol nap, mint nap megfordulunk, legyen szó a reggeli készülődésről, vagy az esti lefekvés előtti tisztálkodásról.

Tovább olvasom >>

Lefolyótisztítás házi praktikái a makacs dugulás megelőzésére

Közzétéve: 2020.01.29.

A fürdőszobában és a konyhában is visszaköszönhetnek nem kívánt dolgok, a lefolyókon keresztül, főleg akkor, ha annak rendszeres tisztítására nem fordítunk elég időt.

Tovább olvasom >>

Télen nagyobb-e a kockázata a dugulásnak, mint nyáron?

Közzétéve: 2020.01.15.

A dugulás soha nem jön jókor és sokan kérdezik, hogy vajon a nyári melegben vagy a téli hidegben több-e a dugulás. Azt gondolnánk, hogy a tél miatt sok cső átfagy, esetleg jégréteg is gátolja a tovább haladást és ezért nagyobb a veszély és a csőtörés kockázata is megnövekszik.

Tovább olvasom >>

Ezek a WC csésze dugulásának leggyakoribb okai

Közzétéve: 2020.01.01.

Mindig nagy bosszúság, ha dugulást észlelünk otthon, megkezdődik a morgolódás, és próbálkozás a dugulás elhárításával.

Tovább olvasom >>

Ne legyen kellemetlen meglepetés a dugulás az ünnepek alatt sem!

Közzétéve: 2019.12.18.

Ha egy eldugult lefolyóval találjuk magunkat szemben, az mindig rengeteg kellemetlen szituációt tud okozni számunkra. Mikor máskor jönne rosszabbkor egy makacs dugulás, mint az ünnepek közepén, mikor tele van a lakás vendégekkel? Szerencsére, ha odafigyelünk, akkor könnyedén meg tudjuk előzni a bajt.

Tovább olvasom >>

Okozhat-e dugulást az, ha lehúzzuk a macskaalmot a WC-n?

Közzétéve: 2019.12.04.

Egy makacs dugulás minden esetben sok kellemetlenséget, és bosszúságot tud okozni. Szerencsére ma már rengeteg házi praktika, és módszer van az enyhébb dugulás elhárítására, de ha egy makacsabb elzáródással állunk szemben, akkor valószínűleg szakember segítségére lesz szükségünk.

Tovább olvasom >>

3+1 dolog, ami soha nem kerülhet a lefolyóba!

Közzétéve: 2019.11.20.

Sajnos a WC-re sokan úgy tekintenek, mint egy mindent elnyelő cső, amibe az ételmaradékoktól kezdve, a háztartási hulladékokon át, mindent bele dobhatunk.

Tovább olvasom >>

Bűzlő, folyton elduguló WC? Pár trükkel elkerülhető a baj

Közzétéve: 2019.11.06.

A fürdőszoba rendszeres tisztítása, fertőtlenítése során minden alkalommal nagy hangsúlyt kell fektetni a WC tisztítására.

Tovább olvasom >>

Eldugult zuhany lefolyó? Így oldd meg a problémát!

Közzétéve: 2019.10.24.

Egy dugulás minden esetben sok kellemetlenséget tud okozni, mégis vannak olyan háztartások ahol ez sajnos egy folyamatosan visszatérő problémát jelent a család számára.

Tovább olvasom >>

Minden esetben mi magunk okozzuk a WC eldugulását?

Közzétéve: 2019.10.09.

Nincs is annál bosszantóbb, mikor eldugul a WC csésze itthon. És természetesen ez rendszerint akkor szokott bekövetkezni, mikor a legkevésbé számítanánk rá, és netán pont vendégeket várunk.

Tovább olvasom >>

Hogyan tud kialakulni a dugulás a lefolyócsövekben?

Közzétéve: 2019.09.25.

A legtöbb esetben mi magunk okozzuk a makacs dugulásokat, még akkor is, ha nem tudunk róla, és ezeket nem is szándékosan követjük el.

Tovább olvasom >>

Lefolyótisztítás környezetkímélő módon

Közzétéve: 2019.09.11.

Szerencsére egyre több ember létezik, akinek igenis fontos a környezete, és törekszik arra, hogy megóvja a Földet azoktól a káros anyagoktól, amelyek tönkretehetik azt.

Tovább olvasom >>

Vajon miket tilos a lefolyóba dobni?

Közzétéve: 2019.08.28.

Sajnos az ember bele se gondol abba, hogy milyen sok káros dolog kerülhet háztartásunkból a lefolyóba, mely akár komoly duguláshoz is vezethet.

Tovább olvasom >>

Mitől árad bűz a lefolyók felől? Mit tehetünk ellene?

Közzétéve: 2019.08.14.

Egy normál, tiszta háztartásban is elkerülhetetlen az, hogy néha napján az otthonunkban kellemetlen szagok üssék fel a fejüket, hol a fürdőszoba, hol a konyha felől.

Tovább olvasom >>

Ezt a két szert soha ne keverjük össze lefolyótisztítás során!

Közzétéve: 2019.07.31.

Takarításkor könnyen lehet, hogy sok bosszúságot okozhatnak a nehezen tisztítható, makacs foltok a háziasszonyoknak, és a tisztaság érdekében, illetve azért, hogy elkerüljék a kudarcot, képesek szinte bármilyen szert beveti takarítás során.

Tovább olvasom >>

Sokkoló lehet, mégis egyre gyakrabban előfordulhat, hogy patkányt találunk a WC csészénkben

Közzétéve: 2019.07.17.

Igencsak meglepődött az a szegedi lakos, aki egy átlagosnak tűnő reggelen, munkába készülődése közben különös vízcsobbanásra lett figyelmes a fürdőszoba felől.

Tovább olvasom >>

Egy elzáródott szennyvízcső miatt 1 millió forintos kártérítést ítélt egy férfinak a bíróság

Közzétéve: 2019.07.03.

Nagyon dühítő tud lenni az, amikor lakásunkat a WC-ből visszaáramló szennyvíz nem csak egyszer, de akár többször, rendszeres sűrűséggel elönti.

Tovább olvasom >>

Mit tegyünk akkor, ha a szennyvízcsatornánkban alakult ki a dugulás?

Közzétéve: 2019.06.19.

Igen nagy problémát tud jelenteni az, ha eldugult a szennyvízcsatornánk. Ilyenkor mindenképpen ajánlott rövid időn belül fel keresni egy duguláselhárító szakembert, hiszen ha a szennyvíz nem tud távozni, akkor elkezd visszafele jönni, ez pedig több egészségügyi veszélyt is jelenthet számunkra, és családtagjainkra.

Tovább olvasom >>

Háziasszonyként hogyan álljunk neki a konyhai lefolyótisztításnak?

Közzétéve: 2019.06.05.

A lakás egyik legkritikusabb pontja a mosogató, ha a lefolyó tisztításáról beszélünk. Sajnos akarva, akaratlanul is eldugulhat, hiszen mosogatás során gyakran nem figyelünk eléggé, és apróbb ételmaradékok, és zsiradékok is belekerülhetnek a lefolyócsőbe, mely rövid időn belül képes makacs dugulást okozni.

Tovább olvasom >>

Eldugult vécé? Így hárítsuk el csőgörénnyel a problémát!

Közzétéve: 2019.05.22.

Ha a fürdőszobában, a vécé eldugul, az sok kellemetlenséget tud okozni az ott élők számára. Ám nem kell pánikba esni, sok esetben mi magunk is el tudjuk hárítani a felmerülő problémát. Először érdemes lehet vécépumpával próbálkozni, hiszen sokszor előfordulhat az, hogy bármi is okozta a dugulást, ez az egyetlen eszköz hatékonyan szembe tud vele nézni.

Tovább olvasom >>

Meddig érdemes próbálkozni az otthoni duguláselhárítással, és mikor van szükség szakemberre?

Közzétéve: 2019.05.08.

Manapság a boltok polcain már számos olyan lefolyótisztító vegyszert találhatunk, amelynek a segítségével akár a makacs dugulást, mi magunk is el tudjuk hárítani. Vannak olyan esetek mikor ezek a szerek segítenek, de van, amikor végül a sikertelen próbálkozás után kénytelenek vagyunk szakemberhez fordulni.

Tovább olvasom >>

Tippek a konyhai dugulás ellen

Közzétéve: 2019.04.24.

Gyakran láthatjuk a filmekben, amint a háziasszony egyszerűen a „mosogatóba” borítja az ebéd után megmaradt ételmaradékokat.

Tovább olvasom >>

Ezeket tartsuk észben, ha el szeretnénk kerülni a dugulást a fürdőszobában

Közzétéve: 2019.04.10.

Egy makacs dugulás a mindennapjainkat képes megkeseríteni. Sokszor sajnos nem is tudjuk, mitől alakult ki, és bele se gondolunk abba, mikkel tudnánk megakadályozni, hogy máskor is szembe találjuk vele magunkat. Pedig ha néhány dolgot fejben tartunk, könnyen meg tudjuk előzni a dugulást, mely akár a konyhába, akár a fürdőszobába alakul ki, sok kellemetlenséget tud okozni.

Tovább olvasom >>

Vajon hogyan tisztították a lefolyót anno, nagyanyáink?

Közzétéve: 2019.03.27.

Nagyszüleinktől és dédszüleinktől rengeteg olyan praktikát tanulhatunk, mely megkönnyíti a mindennapjainkat.

Tovább olvasom >>

Csőtörés, és szivárgás keresés bontás nélkül, költséghatékonyan

Közzétéve: 2019.03.13.

Ha csőtörést, vagy esetleg csőszivárgást észlelünk, nagyon fontos, hogy minél rövidebb idő leforgása alatt ki legyen küszöbölve a fennálló probléma. Ilyenkor azonnal el kell zárni a vizet, majd kell keresni egy megfelelő tudással rendelkező szakembert, aki el tudja végezni a munkát.

Tovább olvasom >>

Mitől alakul ki a WC-dugulása és hogyan tudjuk azt pumpa segítségével elhárítani?

Közzétéve: 2019.02.27.

A WC eldugulása nem csak akkor lehet kellemetlen, ha éppen vendégeket várunk. Ez a problé-ma nagyon bosszantó és azonnali megoldást kíván.

Tovább olvasom >>

Hogyan zajlik egy szakszerű duguláselhárítás?

Közzétéve: 2019.02.13.

Egy dugulás rengeteg bosszúságot tud okozni, legyen az a lakás bármely területén. Előfordulhat a fürdőszobában, a hajszálak és a szappandarabkák miatt, a konyhában a lefolyón lecsusszanó ételmaradékok miatt, de a WC-ben is, ahol a túlzott papírhasználat is tud gondot okozni.

Tovább olvasom >>

Így kerüljük el a makacs konyhai dugulást!

Közzétéve: 2019.01.30.

Sokan tudjuk, mennyi kellemetlenséget tud okozni egy eldugult lefolyó, legyen a lakás bármely részén. Ha szeretnénk megelőzni azt, hogy ne tudjuk lehúzni otthon a WC-t, vagy esetleg a konyhai mosogató medencéjébe pangjon a víz, érdemes lehet néhány dologra odafigyelni. A legfontosabb, hogy ügyeljünk arra, mi az, ami belekerülhet a lefolyóba és mi az, ami nem. A mosogató sajnos egy olyan hely, ahol pillanatok alatt kialakulhat egy makacs dugulás, hiszen rengeteg minden belekerülhet az itt található lefolyóba. Ha nem szeretnénk, hogy hosszú órákat kelljen azzal eltöltenünk, hogy elhárítsuk az eldugult lefolyó okozta károkat, érdemes elővigyázatosnak lennünk!

Tovább olvasom >>

Hatékonyan tisztítja a lefolyót, szagtalanít és fillérekbe kerül

Közzétéve: 2019.01.16.

A sütőpor általában minden konyhában megtalálható. Egy zacskó körülbelül 50 forintba kerül, így bátran kijelenthetjük, hogy ez a legolcsóbb szer melynek nagy hasznát vehetjük a konyhában. Nem csak finom sütemények elkészítéséhez elengedhetetlen, de egy kis praktikával akár az egész konyhánkat is ujjá tudjuk varázsolni. Az igen alacsony árfekvése azonban fordítottan arányos a hatékonyságával.

Tovább olvasom >>

A lefolyót szemetesnek használni, szigorúan tilos!

Közzétéve: 2019.01.02.

A dugulás semmikor nem jön jókor, de különösen nem az ünnepek előtt. Ilyenkor még több kellemetlenséget képes okozni egy eldugult lefolyó, vagy WC, főleg akkor, ha még vendégeket is várunk. Van néhány dolog, amire ha odafigyelünk, biztosan megelőzhetjük a bajt! A dugulásra több jel is utalhat már napokkal, sőt hetekkel a baj bekövetkezte előtt. Amikor lehúzzuk a vécét és a víz csak lassan folyik le, vagy kuttyogó hangot hallunk, akkor az már egy gyanús jel lehet. Komolyabb dugulás esetén érdemes lehet pumpával próbálkozni, ez sok esetben akkor segíthet, amikor az elzáródást a túlzott papírhasználat okozza.

Tovább olvasom >>

Hogy tudjuk hatékonyan megelőzni a dugulást Pécsett?

Közzétéve: 2018.12.19.

Jó tudni, hogy nem minden lefolyórendszer alkalmaz lefolyótisztító szerek alkalmazására. Mivel az ecetnek igen erős vízkőoldó és zsíroldó hatása van, sok háziasszony be szokta vetni lefolyótisztítás alkalmával. Szerencsére ezzel nem is lehet semmi baj, sőt az ecet remek segítség lehet kisebb dugulás esetén. Ahol csak lehetséges, használjunk szűrőt, hiszen ez megakadályozza a nagyobb méretű szennyeződés vagy éppen a hajszál bejutását a lefolyóba.

Tovább olvasom >>

Mosogató dugulás elhárítása házilag Harkányban?

Közzétéve: 2018.12.05.

Létezik néhány olyan házi praktika, melyet kipróbálhatunk, ha dugulást észlelünk otthon. Ezek azonban a legtöbb esetben csak akkor tudnak segíteni, ha a dugulás kisebb. A nagyobb, régóta fennálló dugulást a legtöbbször csak szakember tudja elhárítani. Nagyon fontos tehát, hogy a dugulás első jeleinél próbáljunk meg tenni valamit annak érdekében, hogy nagyobb, komolyan eltömítődés ne alakuljon ki.

Tovább olvasom >>

Valóban segít a szódabikarbóna az eldugult lefolyónkon Bólyban?

Közzétéve: 2018.11.21.

Sok házi praktika kering a világban, amelyek szerint a szódabikarbóna az egyik leghasznosabb dolog, hiszen rengeteg mindenre felhasználható. Lehet vele fogat mosni, ruhát mosni, mosogatni, sőt még takarítani is. Néhány ilyen tanács szerint pedig érdemes lehet akkor is bevetni, ha dugulást tapasztalunk otthon. Nézzük meg, valóban tud-e segíteni a dugulás ellen ez a multifunkcionális szer?

Tovább olvasom >>

Két csodaszer, amely garantáltan segít a dugulás ellen Siklóson

Közzétéve: 2018.11.07.

Nincs is annál kellemetlenebb, amikor áll a víz huzamosabb ideig a lefolyóban, mert az eldugult. Az első jel, hogy valami nincs rendben az, hogy, amikor a kiengedjük a vizet, az sokkal lassabban kezd el lefolyni. Olyankor már komolyan kell venni a dolgot, hiszen ha ez ellen nem teszünk valamit haladéktalanul, akkor bizony néhány napon belül makacs dugulással találhatjuk magunkat szembe. Sokan esküsznek azokra a szerekre, amelyek a legtöbb háztartásban megtalálhatóak és nyugodt szívvel bevethetik őket dugulás ellen.

Tovább olvasom >>

Bevált, természetes házi praktikák a dugulás ellen Harkányban!

Közzétéve: 2018.10.24.

A legtöbben úgy gondolják, a dugulást csak lefolyóba bejutó ételmaradék, hajcsomó okozhatják. Szakemberek azonban azt mondják, rengeteg esetben, a fürdőszobában és a konyhában is a túl sok mosogatószer, illetve a tusfürdő, sampon és a sűrű hajpakolások okozzák ezeket a problémákat. Ezek ellen azonban nem tudunk szűrővel védekezni és kevesen gondolják, hogy a folyékony mosogatószer túlzott használata ilyen gondokat is okozhat. Ha a reggeli készülődésnél azt tapasztaljuk, hogy áll a víz a mosdókagylóban, vagy netán a mosogatóban, próbáljuk ki ezt a 2 házi praktikát, amely segíthet a dugulástól megszabadulni.

Tovább olvasom >>

Így előzzük meg a WC eldugulását Pécsett!

Közzétéve: 2018.10.10.

A WC az a helyiség a lakásban, melyet a legsűrűbben használunk és igen nehéz megoldani a nélkülözését. Ha a WC eldugult, azonnali megoldásokra van szükségünk, ám mégis ez az a feladat, amelyet az emberek azért nem akkora lelkesedéssel vállalnak be. A dugulás, a többi lefolyóhoz hasonlóan, nem egyik napról a másikra következik be, így ha figyelünk az előjelekre, akkor még időben meg tudjuk előzni a bajt. Ha azt tapasztaljuk, hogy nem megy le a teljes vízmennyiség vagy csak lassan és csordogálva, akkor már sejthetjük, hogy valami gond van odalent. Ezért célszerű a problémát addig megoldani, míg nem lesz nagyobb probléma belőle.

Tovább olvasom >>

Házi megoldások WC dugulás ellen Siklóson

Közzétéve: 2018.09.26.

Vannak élethelyzetek, amikor sürgős segítség kell és nincs idő kivárni a szakemberek megérkezését. Ilyen eset lehet egy ünnepi hétvége, amikor a családi ebéd előtt néhány órával, tipikusan a legrosszabbkor, eldugul valami miatt a WC-nk. Ha a kellemetlenséget sehogyan sem tudjuk megoldani szakértők segítségével, akkor be kell vetnünk néhány házi praktikát. A dugulás elhárításához azért némi szerelésre szükségünk lesz. Amennyiben a mosogatóban, a mosdóban vagy a padlóösszefolyón keletkezik dugulás, akkor óvatosan le kell szerelnünk a szifont, úgy, hogy a gumitömítések ne sérüljenek meg, majd tisztítsuk ki ezeket a részeket.

Tovább olvasom >>

Ezeket a dolgokat tilos a WC-be dobni Harkányban is!

Közzétéve: 2018.09.12.

Valljuk be őszintén, sokszor öntünk és dobunk a WC-be olyan dolgokat is, amelyeket mi magunk sem tudunk vajon kárt okoznak-e benne. Sokszor csak megszokásból kerül az ételmaradék vagy a nedves popsitörlő a toalettbe, máskor viszont véletlenül esik le a WC csésze aljára és már nincs gusztusunk kivenni onnan. Ezek az anyagok és tárgyak azonban a vízvezetékekbe kerülnek és ott előbb vagy utóbb dugulást vagy más károkat okoznak. Ezek nem csak a saját háztartásunkra, hanem a környezetünkre is veszélyesek lelhetnek, ezért nem árt tisztában lenni azzal, hogy a WC-nk nem egy szemetesláda.

Tovább olvasom >>

Mekkora baj lehet egy dugulásból Pécsett?

Közzétéve: 2018.08.29.

A dugulás nem tud jókor és a várt pillanatban érkezni. Amikor jön, jön vele a bűz, a kifolyó víz és a stressz. Egy életen keresztül megúszni a dugulást valószínűleg lehetetlen, előbb-utóbb mindenki összetalálkozik vele. A dugulással éppen ezért jobb megismerkedni, tudni, hogy miért alakulhat ki és mivel jár. Ez pedig fontos az olyan Baranya megyei településeken is, mint Pécs, Szigetvár, Szentlőrinc, Bóly, Komló, Mohács, Pécsvárad, Harkány, Siklós és Sásd, valamint a többi nagyobb település és azok vonzáskörzete.

Tovább olvasom >>

Így kell hatékonyan használni a csőgörényt Siklóson

Közzétéve: 2018.08.15.

A dugulást egyetlen esetben tudjuk elkerülni: ha tudatosan bánunk a lefolyóinkkal. Hiába hárítják el a dugulást szakszerűen, ha ugyanúgy folytatunk mindent tovább, ugyanott fogunk kikötni idővel. A cél, hogy a lefolyó tiszta legyen és az is maradjon, ezt pedig csak odafigyeléssel valósíthatjuk meg.

Tovább olvasom >>

A duguláselhárítás eszközeinek fejlődése

Közzétéve: 2018.08.01.

A csatornák már az ókorban megjelentek, méghozzá a Római Birodalomban. És ahol megjelennek a csatornák, ott bizony előbb vagy utóbb, de biztos, hogy megjelennek a dugulások is. Épp ezért biztosra vehetjük, hogy már az ókorban is léteztek duguláselhárító technikák, eljárások, praktikák vagy akár eszközök is, amelyek segítettek megoldani a problémát.

Tovább olvasom >>

Zsírfogóval a dugulások ellen Pécsett

Közzétéve: 2018.07.18.

A zsír hatalmas problémákat okozhat a lefolyókban az olyan nagyobb városokban is, mint például Pécs, Szigetvár, Szentlőrinc, Bóly, Komló, Mohács, Pécsvárad, Harkány, Sásd vagy akár Siklós. Valójában igencsak masszív dugulások okozója lehet a zsír, amelyet a lefolyóinkba engedünk bele. Ezt hallván talán nagyon sokan csodálkoznak, hiszen a zsiradék általában folyékony állapotban kerül a lefolyókba, amely ezért sokak szerint gond nélkül lefolyik a vízzel együtt. Azonban a zsír csupán addig folyékony, ameddig meleg. Ahogy kezd kihűlni, úgy kezdi visszanyerni a szilárd halmazállapotát, amelyet ha elér, letelepszik a csőhálózatban. Összegyűlve pedig jól el is dugaszolhatja a lefolyót, amelyet aztán nem biztos, hogy olyan egyszerű lesz feloldani. Mindennek elkerülése érdekében érdemes zsírfogót használni.

Tovább olvasom >>

Biológiai aktivátorok a szennyvíz közömbösítésére és a dugulás elhárítására

Közzétéve: 2018.07.04.

A rendszeres dugulás, a szennyvíz szaga és a szennyvíz kiömlése ismerős problémák lehetnek azoknak, akiknek otthonában a csatornázás nem megoldott. Ezen gondok megszüntetésére az agresszív, roncsoló hatású szerek helyett azonban léteznek környezetbarát módszerek is!

Tovább olvasom >>

A dugulás ilyen egyszerűen előzhető meg Harkányban is!

Közzétéve: 2018.06.20.

Ha nem új építésű házban vagy lakásban élünk, fokozottan oda kell figyelnünk a dugulás lehetőségére. A régi, elvízkövesedett vezetékeknél nem sokszor hibázhatunk, ezért érdemes magunkévá tenni néhány egyszerű szokást, amivel hatékonyan tudunk fellépni a dugulás elkerülése érdekében. Nincs ez másként ez Pécs, Szigetvár, Szentlőrinc, Bóly, Komló, Mohács, Pécsvárad, Harkány, Siklós és Sásd, valamint a többi nagyobb település esetében sem.

Tovább olvasom >>

Ettől dugulhat el a csatorna Bólyban!

Közzétéve: 2018.06.06.

Egy csatorna nagyon sok mindentől eldugulhat, de többnyire ugyanazok a tényezők okozzák a gondot, mindegy, hogy Pécs, Szigetvár, Szentlőrinc, Bóly, Komló, Mohács, Pécsvárad, Harkány, Siklós, Sásd vagy valamelyik másik település a helyszín. Általában a túl sok mosogatószer és a túl kevés meleg víz használata, a nem a lefolyóba való dolgok bekerülése áll a háttérben, valamint a csatorna szerkezeti hibái, mint a rossz lejtés, a túl széles vagy túl keskeny csövek, illetve a túl hosszú egyenes szakaszok a leggyakoribb problémaforrások. A technológia fejlődésével előtérbe kerültek a víztakarékos háztartási gépek, melyek azonban nem válnak hasznára a csatornának, ezek is hozzájárulnak a dugulások kialakulásához.

Tovább olvasom >>

Ezért érdemes rendszeresen tisztítani a csatorna lefolyót Siklóson!

Közzétéve: 2018.05.23.

Még a legjobban megépített csatornarendszerekben is kialakulhat dugulás. Az olyan nagyobb városokban, mint például Pécs, Szigetvár, Szentlőrinc, Bóly, Komló, Mohács, Pécsvárad, Harkány, Sásd vagy akár a címben is említett Siklós azonban az is nagy problémát jelent, hogy a vízrendszerek elöregedtek és nincsenek jó állapotban.

Tovább olvasom >>

Hogyan óvjuk meg hatékonyan a lefolyónkat a dugulástól Komlón?

Közzétéve: 2018.05.09.

A dugulás sokkal gyakrabban fordul elő az otthonokban, mint azt bárki bevallaná. Sajnos nagyon sok olyan helyzet van, amelyek következtében dugulás jöhet létre, és ezek között nagyon sok van, amelyre nem tudunk hatással lenni. Azonban rengeteg olyan is akad, amelyek megelőzhetőek lennének a megfelelő óvintézkedésekkel vagy egy kis odafigyeléssel.A dugulás sokkal gyakrabban fordul elő az otthonokban, mint azt bárki bevallaná, legyen az otthonunk akár Pécs, Szigetvár, Szentlőrinc, Bóly, Komló, Mohács, Pécsvárad, Harkány, Siklós és Sásd vagy bármely Baranya megyei település. Sajnos nagyon sok olyan helyzet van, amelyek következtében dugulás jöhet létre, és ezek között nagyon sok van, amelyre nem tudunk hatással lenni. Azonban rengeteg olyan is akad, amelyek megelőzhetőek lennének a megfelelő óvintézkedésekkel vagy egy kis odafigyeléssel.

Tovább olvasom >>

A vécé dugulásának elhárítása pumpa segítségével Mohácson

Közzétéve: 2018.04.25.

A vécé dugulásának elhárítása egy olyan probléma, amellyel a legtöbbeknek valamikor szembe kell nézniük életük során, éljen akár Pécs, Szigetvár, Szentlőrinc, Bóly, Komló, Mohács, Pécsvárad, Harkány, Siklós és Sásd vagy akár ezen települések vonzáskörzetében. Ez a probléma valójában sokkal gyakoribb, mint gondolnánk. Azonban, akkor sem kell aggódnunk, ha mi most nézünk szembe vele először. Egy vécépumpa segítségével ugyanis akár néhány perc alatt elhárítható a dugulás.

Tovább olvasom >>

Hogyan találjuk meg a szennyvízcsatorna nyílását az otthonunkban Szigetváron?

Közzétéve: 2018.04.11.

A dugulás megoldása viszonylag egyszerű, ha az egy egyedülálló szerelvényben van. De az egy teljesen másik helyzet, ha a dugulás a főcsatornában van. Az már egy nagyobb probléma, ha a dugulás a nagy szennyvízcsatornában van, amely az egész házunkból összeszedi és elszállítja a szennyvizet. Ha ez megtörténik, akkor az elhasznált víz nem folyik tovább úgy, ahogy kellene, és a szennyvíz akár visszafelé is elindulhat, és ennek következtében az egész házunk elázhat. Amíg a dugulást meg nem szüntették, addig egy szerelvényt sem lehet biztonságosan használni. Ez persze egy kellemetlen és elég drága probléma.

Tovább olvasom >>

Hogyan hárítsuk el a mosdó dugulását kézi pumpa segítségével Pécsett?

Közzétéve: 2018.03.28.

Az eldugult mosdók jelentik a leggyakoribb problémát, ha az otthonunk vízvezetékeiről van szó. Mindazonáltal általában egyszerűen orvosolható a probléma saját kezűleg is. Az első lépés azonban mindenképpen az, hogy ellenőrizzük, hogy megfelelő pumpával rendelkezünk-e. A standard pumpa megteszi, amelynek sekély kupola alakja van lapos alsó peremmel, amely körbeölelve rácuppan a mosdó lefolyójának nyílására. Azonban egy vécékhez kifejlesztett pumpa már nem lesz a hasznunkra.

Tovább olvasom >>

Mikor és hogyan használjuk a csőgörényt?

Közzétéve: 2018.03.14.

Amikor a vécé eldugul, először mindenképpen érdemes vécépumpával próbálkozni. Ez az eszköz hasonlít az egyszerű mosdó, kád vagy éppen zuhany pumpához, de van egy középső pereme, amely lehetővé teszi, hogy az eszközt a csőnyílás közelébe vigyük, és ott pumpáljunk vele. Nagyon gyakori, hogy önmagában ez az eszköz is elegendő a dugulás elhárításához, bármi is okozza azt. De kérdés, hogy mit tegyünk akkor, ha a pumpa nem használ.

Tovább olvasom >>

A szennyvízcsatorna dugulásának tünetei

Közzétéve: 2018.02.28.

A szennyvízcsatorna eldugulása egy igen komoly probléma, amely bekövetkeztekor figyelembe kell venni a potenciális egészségügyi veszélyeket is. Ezért mindenképpen megfontolandó ilyenkor a duguláselhárító szakembereket kihívása. Hiszen, ha a szennyvíz nem tud eltávozni, az összes visszafelé kezd jönni, és belefolyik a háztartás többi vízvezetékébe. Ha a szennyvízcsatornánk dugult el, akkor semmiképpen sem szabad pumpát használni addig, amíg a dugulás meg nem lett szüntetve.

Tovább olvasom >>

Hogyan hárítsuk el a dugulást egy csőgörénnyel?

Közzétéve: 2018.02.14.

Ha sikertelenül próbálkozunk a pumpás duguláselhárítással, akkor érdemes azzal próbálkozni, amivel egy vízvezeték-szerelő is tenné: csőgörénnyel. A csőgörények különféle méretben és típusban kaphatók. A mosogató tisztításához általában elegendő egy standard rövidebb méretű csőgörény is, míg a toalett dugulásának az elhárításához már lehet, hogy komolyabb eszközre lesz szükségünk. Viszont függetlenül a típustól vagy hossztól, a csőgörények kábellel működnek, amelyek speciális végeik képesek átvágni vagy feloldani a dugulás forrását.

Tovább olvasom >>

5 ok, amiért érdemes gyorsan megszüntetni a dugulást

Közzétéve: 2018.01.31.

Senki sem szeretne eldugult lefolyókkal vagy bármilyen más állóvízzel az otthonában élni. A víz nagyon gyorsan büdössé válhat, míg a lefolyó használhatatlan, és ki tudja, hogy milyen egészségügyi problémákat okozhat maga az állóvíz is. Sajnos azonban nem mindig könnyű megoldani az eldugult lefolyó jelentette problémát. Olykor a dugulást okozó blokk igencsak jelentős, de az is előfordulhat, hogy magában a csatornarendszerben keletkezett sérülés. Valódi javítás nélkül mi és a családunk is lehet, hogy a beltéri állóvíz, illetve a penész jelentette és egyéb egészségügyi problémáknak tesszük ki magunkat.

Tovább olvasom >>

Otthoni vs. professzionális lefolyótisztítás

Közzétéve: 2018.01.17.

A piacon kapható számos lefolyótisztító azt a benyomást kelti, hogy mi, háztulajdonosok magunk is elháríthatunk bármilyen dugulást, amely a lefolyóban keletkezett. Persze a legtöbben már biztosan sikeresen meg is küzdöttek néhány dugulással, mégis vannak helyzetek, amikor megéri szakembert hívni. De nézzük, hogy pontosan hogyan is áll egymással szemben az otthoni barkácsolós és a professzionális lefolyótisztítás!

Tovább olvasom >>

A kád lefolyójának kitisztítása csőgörénnyel

Közzétéve: 2018.01.03.

Ahogy egy lefolyó sem lehet biztosítva a dugulások ellen, úgy a kádé sem. Itt a dugulások leggyakoribb oka a felgyülemlett haj, a szappanmaradványok és a zsír. A duguláselhárítás azonban nem egy nagy ördöngösség.

Tovább olvasom >>

A mosogató vagy mosdó dugulásának elhárítása

Közzétéve: 2017.12.20.

A dugulások alkalmanként bármelyik házban felüthetik a fejüket. Általában helyi eltömődések okozzák az egy-egy lefolyónál. Persze előfordulhat, hogy egyszerre több helyen is dugulást vagy nehézkes lefolyást észlelünk, amely esetben pedig nagyobb problémával állhatunk szemben. Bármelyik esettel is állunk szemben, léteznek olyan módszerek, amelyeket kipróbálhatunk, mielőtt duguláselhárítót hívnánk.

Tovább olvasom >>

A vécé csésze eldugulásának lehetséges okai

Közzétéve: 2017.12.06.

A vécé az egyik leggyakrabban használt fürdőszobai eszköz a házban. Ezért egy eldugult vécé nagyon frusztrált családot eredményezhet, nem is beszélve a kellemetlen takarításról, amely vele jár. Annak megértésével azonban, hogy miért is dugult el a vécénk, megelőzhető egy jövőbeli eltömődés.

Tovább olvasom >>

A lefolyó tisztásának trükkjei

Közzétéve: 2017.11.22.

A lefolyó eldugulásának a leggyakoribb okai a vegyszerek felhalmozódása, az élelmiszermaradványok megakadása és a zsír feltorlódása. A legrosszabb esetben ezek az eltömődések profi segítséget is igényelnek. Azonban az embernek nincs mindig lehetősége szakembert hívni, amelynek oka sokszor az, hogy nem fér bele a családi büdzsébe, de akár akadályozhatja a munkát a csőhálózat is. Jobbik esetben azonban otthon, saját kezűleg is orvosolni tudjuk a problémát.

Tovább olvasom >>

Duguláselhárítás régen és napjainkban

Közzétéve: 2017.11.08.

Csak kevesen gondolnák, de a duguláselhárítás igazából visszavezethető egészen az ókorig, amikor is a legelső csatornákat hozták létre. Persze a Római Birodalomban még nem voltak meg a mai modern eszközök és nem volt a csatornahálózat sem olyan modern és korszerű, mint napjainkban.

Tovább olvasom >>

Hogyan takarítsuk ki a zuhanyzó lefolyóját dugulás esetén?

Közzétéve: 2017.10.25.

Az eldugult lefolyók minden háztartásban igen gyakoriak lehetnek, viszont ez elég kellemetlen, mert a dugulás minden helyiségben megnehezíti a mindennapi tevékenységeket, ráadásul kellemetlen szagokat is okozhat.

Tovább olvasom >>

Eldugult lefolyók: mi a teendő?

Közzétéve: 2017.10.11.

Hogyha valaki lakással rendelkezik, akkor sajnos elkerülhetetlen, hogy előbb-utóbb valami baj történjen, vagy szükség legyen olyan intézkedésekre, amellyel megelőzzük a bajt. Az egyik leggyakrabban bekövetkező probléma a lefolyó eldugulása, mert ez van az egyik leggyakrabban használatban. Nagyon kellemetlen tud lenni, ha egy lakásban eldugul a lefolyó. Ilyenkor rendszerint nagyon mérgesek leszünk, és tanácstalanul állunk előtte, holott ez nem vezet semmire.

Tovább olvasom >>

Mi okozza a WC eldugulását, és hogyan tudjuk megoldani a problémát?

Közzétéve: 2017.09.27.

Az egyik legnagyobb gond, mellyel a fürdőszobánkban találkozhatunk, az a WC eldugulása, ami rendkívül bosszantó, és azonnali megoldást kíván. Ezt elég kényelmetlen megoldani, és ez az a ház körüli munka, amit sokan nem akarnak elvégezni.

Tovább olvasom >>

Hogyan használjuk a duguláselhárító pumpát?

Közzétéve: 2017.09.13.

A lakásunkban leggyakrabban a mosogató lefolyója szokott eldugulni, amit általában az ételmaradékok okoznak. Főleg a nők számára jelent ez gondot, például ha mosogatás közben következik be a baj, nem beszélve arról, ha vacsoravendégeket várunk és nagy szükségünk lenne rá, ebben az esetben azonnali megoldást követel a probléma.

Tovább olvasom >>